Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat  ile ilgili sitemizi takip eden, eli kalem tutan bazı okurlarımız yazı gönderiyor. Bu durum daha önce de olmuştu, şimdi de oluyor, üstelik Sıtkı Başkan Milletvekili adayı da değil!...  Rifat Toros isimli okurumuz aşağıdaki yazıyı gönderdi, yorum sizin…

  

Sevgili peygamberimiz bir hadisi şeriflerinde “vatan sevgisi imandandır “diye buyuruyor.  Peki, sevgisinin imandan kaynaklandığı bu vatan nedir?  Veya bizim vatan dediğimiz sadece taştan topraktan ibaret bir kara parçası mıdır?  Yoksa toprağın üstüne giydirilmiş bir inanç bir ruh mudur? Tüm bu sorulara kısa bir cevap verirsek eğer vatan bizi biz yapan değerlerin bütünüdür.  Vatan ruhumuzun kıblegahı canımızın secdegahıdır. Vatan alınyazımız vatan namusumuzdur.

 

“Bor şehri nur şehrinde” vatanını seven insanını seven ve yaşadığı topraklara hizmet etmeyi imanının bir tezahürü olarak gören insanlar gördüm. Onlar gecelerine gündüzlerine katarak hiç durmadan alın teri dökerek bu memlekete faydalı olmaya çalışıyorlardı. Tüm bu güzellikleri görünce memleketin geleceğine olan inancım arttı. Hz. Mevlana’nın ifadesiyle güzel günlerin yola çıkıp gelmekte olduğuna inandım. Bu noktada bende bu güzel insanları tanımak ve tanıtmak ve meseleyi günlük mevzuların ötesinde insan odaklı bir bakışla ele almaya karar verdim.

 

İşte bu vasıfları taşıyan insanlardan birisi olan Bor Belediye Başkanı Sayın Sıtkı Erat’ı tanıma imkânı elde ettim. Sayın Sıtkı Erat memlekete faydalı olacak tüm tekliflere açık yetmiş iki millete aynı nazarla bakan bir bakışla hareket ediyor. Hangi görüşten hangi düşünceden olursa olsun tüm vatandaşlara aynı gözle bakmakta. Adaletli tutumu ile herkese kendini sevdirmiş. Onun için memlekete faydalı olacak her iş ve herkes baş tacı hükmünde. Memleketin çıkarına yönelik olarak atılacak tüm adımları atmaya hazır. Onun bu tutumunun altında halka hizmeti Hakka hizmet olarak gören kutlu bir anlayış yatıyor.

 

Sayın  Sıtkı Erat’la alakalı alışagelmiş söylemlerin ve propagandaların uzağında bir söylem geliştirirsek eğer ortada işini ve yaşadığı yeri seven bir insan var. Yaptığı işi ciddiye alıyor ve takip ediyor. Onu başarılı kılan ise samimiyeti. Bu samimiyeti ile vatandaşla olan diyalog kapılarını sonuna kadar açmış. Yediden yetmişe her vatandaş ya bizzat yanına gelerek ya da telefonla başkana ulaşabiliyor. Meselelere çözüm odaklı yaklaşan başkan çözülecek meseleleri hiç beklemeden anında çözüme kavuşturuyor. Onun bu pratik ve hızlı davranışı bürokraside boğulan çoğu işleyişin önüne geçiyor. Sayın başkan yaşadığı yerin kültürel değerlerini yaşatmaya çalışması ile de dikkatleri üstüne çekiyor. Örneğin Bor’un maneviyat büyüklerinden olan Ahmet Kuddusi Hazretlerinin türbesinin yenilenmesi ve çilehanesinin restore edilmesi onun gayretleriyle olmuş. Bor’un tüm güzelliklerini tanıtmak için gayret içinde. İşsizliğin çözümü ve memlekette istihdam oluşturmak Sayın Sıtkı Erat’ın en önemli gündemini oluşturuyor.

 

Tüm bu çabaların ışığında baktığımızda sayın Sıtkı Erat sadece Bor için değil aynı zamanda tüm Niğde için bir şans. Çalışkanlığı ve gayreti ile tüm takdirleri üzerinde toplayan sayın başkana millet yolundaki gayretleri çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ve bu memlekette güzel işler yapan tüm insanları tanıtmaya devam edeceğimiz belirterek yazımıza son veriyoruz.

 

 

Editör: TE Bilişim