Yorum/Haber: Selim GÖKEL

Geçtiğimiz günlerde Hacı Abdullah Beldesi yeni seçilen MHP’li Belediye Başkanı Recep Doğmuş Aksaray’a tahliye edilen Ecemiş Suyundan Hacıabdullah Beldesine içme suyu  verilmesini yazılı  talep ettiğini ve bunun red edildiğini belirten bir sosyal medya açıklamasını gündeme getirmiştik. (Burada Tıklayın)

Yaklaşık 6 ay önce göreve gelen ve Hacıabdullah Beldesinde başarılı çalışmalar yürüten Recep Doğmuş sitemiz yöneticisi Selim Gökel’i arayarak söz konusu haklı  su talebi  konusunda açıklamalarda bulundu.

ECEMİŞ SUYUNUN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU AKSARAY’A BİR MİKTAR SU-S PAYI NİĞDE’YE

Başkan Recep Doğmuş açıklamasında; Hacıabdullah Beldesinin arazisinin sert ve engebeli olması, yeraltı suyu temini imkanının çok kısıtlı olması nedeni ile kasabalarında yoğun bir su sıkıntısı yaşandığını bu nedenle Ecemiş Kaynaklarından Niğde - Aksaray İlleri İçme Suyu Temini Planlama ve Projesine büyük su sorunu yaşayan  Hacıabdullah Beldesinin de dahil edilmesini yazılı olarak talep etmiştik. Yazılı talebimizin ardından bizzat DSİ Bölge Müdürlüğüne giderek konunun  takibini yaptım. Ancak bu talebimiz yine DSİ’nin Belediyemize yazdığı cevaben yazı ile red edildi. DSİ yazısında “Hacıabdullah Beldesine içme suyu temini, teknik ve ekonomik yönden uygun bulunmamaktadır” denildi. Bölge Müdürü  adına bu cevap gönderildi” dedi.

AKSARAY’IN BELDELERİNE NİĞDE’DEN SU GÖTÜRÜLMESİ  EKONOMİK AMA HAT ÜZERİNDEKİ NİĞDE BELDELERİNE SU VERİLMESİ  EKONOMİK BULUNMUYOR…

Başkan Recep Doğmuş açıklamasının devamında; “Bizler bu duruma çok üzüldük, Beldemiz büyük bir susuzluk yaşamaktadır. Niğde’den  Aksaray’a giden  bu  içme suyu hattında bulunan Yıldıztepe, Hacıabdullah, Kömürcü, Alay, Kiledere,  Bağlama gibi kasabalar hep kuyu suyu kullanmakta üstelik bu kuyu sularının sağlıklı, yeterli bir su olmadığını,  bu kuyu suları nedeni ile kronikleşmiş hastalıklar yaşandığını da biliyoruz. Bu yüzden bir talebimiz oldu. Ecemiş Suyu rezervinin büyük çoğunluğunun Aksaray’a gittiği bizzat projede belirtiliyor. Bu Niğde’nin Ecemiş suyunun Aksaray İl Merkezine  giderken güzergah üzerindeki bütün Aksaray İlçe, Belde ve köylerine tahsis edilmiş olduğunu da gördük. Beni üzen taraf Niğde’nin köy ve beldeleri büyük su sorunu yaşarken, suyun oralara aktarımı. Bana yazıda bu suyun Hacıabdullah Beldesine verilmesini ekonomik bulmuyorlar ama çok daha uzaktaki Aksaray’ın ilçe ve beldelerine verilmesi ekonomik bulunuyor. Bu nasıl bir mantıktır. Kasabamızın bulunduğu bölgede başka belde ve köylerde büyük su sıkıntısı yaşanmakta, insanlar bitleniyor. Buna rağmen bizim sorunumuza çözüm bulunmuyor bu durum da beldemizi ve bizi üzüyor” dedi.

İKTİDAR SİYASETÇİLERİ BU İŞE NE DİYECEK?

Başkan Recep Doğmuş’un bu açıklamaları ışında Ecemiş Suyunu gündemde tutmaya devam edeceğiz. Bu konuda yetkililerin, siyasetçilerin ve muhalefet parti temsilcilerinin görüşlerini de sorup  paylaşacağız. 

Diğer yandan Hacıabdullah Beldesinde 2011 yılında başlatılan göletin ise hala yapım aşamasında olduğu,  yılan hikayesine dönen göletten umudunu kesen belediye kendi imkanları ile sulama için gölet yapmaya başladığını da öğrendik.

***

Hacıabdullah Belediyesinin DSİ'ye yazısı

DSİ Bölge Müdürlüğünün red yazısı.

Editör: TE Bilişim