NESOB Başkanı Yeşil, esnafın sorunlarını anlattı NESOB Başkanı Yeşil, esnafın sorunlarını anlattı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yediemin depolarındaki hacizli malların ekonomiye kazandırılmasına yönelik uygulamanın 1 Kasım’da başladığını duyurmasının ardından bu haber yediemin otoparkçılarını sevindirdi.

Niğde’de yediemin otopark işletmecileri otomobillerin satışa çıkarılmasının ardından otoparklarda bekleyen yüzlerce motosikletinde satışa çıkarılarak ekonomiye kazandırılmasını istiyor. 
Niğde’de trafik ve jandarma ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda plakasız, çalıntı, hacizli, icralık, kusurlu, tescilsiz ve belgeleri eksik olan araçlar, yapılan işlemlerin ardından yediemin depolarına çekiliyor. 
Araç sahiplerinden bazıları, eksiklerini giderdikleri araçlarını tekrar alırken, yüzlerce motosiklet ise çürümeye terk ediliyor. Otopark işletmecileri, “10 yıldır bekleyen motosikletler var. Otomobiller satışa çıkmaya baladı. İhaledeki araçların piyasa fiyatının yüzde 15-20 altında satılacağını tahmin ediyoruz. Ama aynı şekilde bekleyen motosikletlerinde satışa çıkarılarak ülke ekonomisine katkı sağlamasını istiyoruz” dediler. 

Editör: Selim GÖKEL