NESOB Başkanı Yeşil, esnafın sorunlarını anlattı NESOB Başkanı Yeşil, esnafın sorunlarını anlattı

Niğde Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Tahir Yavuz pazarcı esnafına kullandırılacak 200 bin TL kredi limitinin 650 bin TL’ye çıkarılması için genelge hazırlandığını söyledi.

Başkan Yavuz konu hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Geçtiğimiz günlerde TESKOMB tarafından çıkarılan 32, 33 ve 34’üncü genelge ile kredi kooperatifi aracılığıyla verilen kredi limit artırımı pazarcı esnafımıza verilmeyecekti. Konuya hemen müdahale ederek gerekli girişimleri yaptık. 
Yaptığımız girişimler sonucunda, TESKOMB Genel Başkanı Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül başkanımızla bir araya gelerek pazarcı esnafımıza esnaf kefalet kredi kooperatiflerinin kullandıracağı 200 bin TL kredi üst limitinin 650 bin TL’ye çıkarılması ve bu üst limit krediden yararlanması için, TESKOMP Genel Başkanımız Abdülkadir Akgül tarafından yeni bir genelge ile düzenleme yapılıp bütün illere gönderilecektir. Bu konuda emeği geçen Türkiye Sebzeciler ve Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanımız Ali Karaca ve yönetim kurulu üyelerine, TESKOMB Genel Başkanımız Abdülkadir Akgül’e Türkiye’deki 300 bin pazarcı adına teşekkür ediyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Editör: Selim GÖKEL