Niğde’de Kayısılar Çiçek Açtı Niğde’de Kayısılar Çiçek Açtı

Yaşıtları oyun parklarında zaman geçirirken 11 yaşındaki Sìrağa Gaffuri ve Mehmet Azimi isimli çocuklar okulların tatile girmesine kısa bir süre kalırken okula gitmek yerine boylarından büyük kağıt toplama arabasıyla sokak sokak dolaşıp kağıt ve karton topluyorlar.
Görüntüsünün 2 katı büyüklüğündeki kağıt toplama arabasını çekmeye çalışan İki Afgan uyruklu çocuk atık ve çöpleri karıştırarak topladıkları atık kağıtları satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Babalarının da aynı kendileri gibi  kağıt topladığını belirten çocuklar, geçimlerini sağlamak için tek yolun kağıt toplamak olduğunu belirtti
Afganistan’daki savaştan ailesiyle birlikte Niğde’ye yerleşen 11 yaşındaki Sìrağa Gaffuri ve Mehmet Azimi çocuklar cadde ve sokaklarda bulunan çöplerden topladıkları kağıt ve kartonlarla aile bütçelerine katkıda bulunmaya çalışıyorlar. Günlük yaklaşık 100 TL arasında para kazandıklarını belirten iki Afganistan uyruklu çocuk babalarının da aynı kendileri gibi kağıt toplayarak ailesini geçindirmeye çalıştığını söylediler.  Okulların tatile girmesine kısa bir süre kaldı okulda ders işlemiyoruz bizde kağıt toplama arabasıyla mahallelerde ve iş yerlerinin önündeki karton ve kağıtları toplayarak hem okul harçlıklarını çıkarttıklarını hem de ailelerine yardımcı olduklarını belirttiler.