Niğde Belediyesi Niğde merkez Süleyman Fethi Caddesi üzerinde kaldırım ve yol genişletme çalışması gerekçesi onlarca ağacı kesti.

Haber: Selim GÖKEL
Foto-Video: Borhaber.net okurları

Niğde Belediyesi ekipleri Süleyman Fethi Caddesi üzerinde yol genişletme ve kaldırım düzenleme çalışması yapmak için yol üzerinde bulunan çoğunluğu 15-20 yıllık ağaçları kepçe ve ağaç hızarı ile onlarca ağacı  kesti.

 

Ağaçların kesilmesi sırasında bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Ağaç katliamını cep telefonları ile fotoğraflayan ve video çeken vatandaşlar sitemiz ile paylaştı.

 
İLK TEPKİ CHP'Lİ İL GENEL MECLİS ÜYESİ RASİM YILMAZ'DAN GELDİ

Niğde Belediyesinin ağaç katliamına ilk tepki CHP’li Niğde İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz’dan geldi.

 

Meclis Üyesi Rasim Yılmaz sitemize yaptığı açıklamada; Geçtiğimiz gün Niğde Belediyesi ekipleri Süleyman Fethi Caddesinde onlarca ağacı kesti. Başka illerde yapılacak alt yapı yatırımları üzerindeki ağaç ve tabiata göre planlanır. Ancak Niğde’de büyük emeklerle dikilmiş büyümüş onlarca ağaç bir çırpıda katledildi.  Niğdemiz bağları ile , elması ile, yeşilliği ile meşhurdu. Hem yeşilden bahsedeceksiniz, hem de onlarca ağacı katledeceksiniz. Bu konuda Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’dan açıklama ve özür bekliyoruz” dedi.

 

Bu ağaç kesimi Niğde Belediyesinin ilk icraatı da değil, son  yıllarda Niğde Kent Meydanı, Eski Terminal Caddesi ve Bor Caddesinde geceleri onlarca ağacı kesmiş ve vatandaşların tepkisi çekmişti.

 

İlgili Haberler Aşağıda..

 

 

Editör: TE Bilişim