Mazisi 1920”ye kadar uzanan aile mesleğini, büyük bir özveriyle devam ettiren 25 yaşındaki sınıf öğretmenliği mezunu Mehmet Ircı,  4 kuşaktır yaptıkları meslekleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ircı; “Dedemden babama, babamdan da bana yadigâr olan mesleğime henüz 9 yaşındayken çekirdekten yetiştirildim. Babamın vefatı üzerine de yaklaşık 4 senedir dükkânımızda müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyorum. Mesleğimizin yaklaşık 102 yıllık bir mazisi var. Babamın dedesinden babama ve bana kadar uzanan mesleğimizi iki ayrı dükkânımızda devam ettiriyoruz. Bordaki dükkânımızda amcam çalışıyor. Amcam ve ben 100 yıllık mesleğimizin geleneğini sürdürüyoruz” Dedi.

Müşterilerin yıllardır kendilerini tercih ettiklerini söyleyen Ircı; “Bizim iş disiplinimizde önemli olan müşteri memnuniyeti. Allah’a çok şükür müşterilerimiz her kurban yüzleri gülerek dükkânımıza geliyorlar. Müşterilerimizin memnun olması bizleri de mutlu ediyor. Her sene olduğu gibi yine bayram vesilesiyle yoğunluğumuz devam ediyor. Biz de müşterilerimize en iyi hizmeti verebilmek için özveriyle çalışıyoruz” Dedi.

Köklü mesleklerini daha geniş kitlelere ulaştırabilmek adına artık internet ortamında da hizmet vermeye başladıklarını söyleyen Ircı; “Bu sene il dışında yaşayan hemşehrililerimiz ve müşterilerimiz için sevindirici bir adım attık. 100 yıllık markamızı daha geniş kitlelere ulaştırabilme için artık e ticaret platformlarında da hizmet veriyoruz. İl dışında yaşayan müşterilerimiz memlekete gelemeyip bizim bıçaklarımızdan alamadıkları için üzülmesin. Artık e ticaret yoluyla ürünlerimizi temin edebilirler” ifadelerini kullandı.

Kurban bıçakları seçilirken mutlaka güvenilir ustaların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Ircı; ”Bu alanda bir iki gündür iş yapan kişilerden ziyade uzun yıllar içerisinde oturmuş bir sistemi olan ustaların tercih edilmesini tavsiye ediyorum. Öbür türlü müşteri hizmeti aldıktan sonra sıkıntı yaşadığı tekdirde şikâyetini dile getirebileceği bir muhatap bulmakta zorlanıyor. Allaha çok şükür biz müşterilerimize her zaman güven verdik. Bu güvenin 102 yıllık bir temeli var ve biz de her geçen yıl bu güveni daha da güçlendiriyoruz.” Dedi.

Niğde’nin İlk Down Kafesi Törenle Hizmete Girdi Niğde’nin İlk Down Kafesi Törenle Hizmete Girdi

Kurban bayramında hangi tür bıçağın tercih edilmesi gerektiğine ilişkin de konuşan Ircı; “Bıçak alırken el yapımı dövme olması kesinlikle bir numaralı tercih olması lazım. Çünkü fabrikasyon bıçakları tercih ettikleri zaman bıçağın ağzı el yapımı bıçaklar kadar keskin olmuyor ve boş yere para vermiş oluyorlar.  

Hem Kurban bayramında kesilen hayvanların da acı çekmemesi gerekiyor. Bunun için güvendikleri ve bildikleri yerlerden hizmet almaları insanlarımızın faydasına olacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim