Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar

Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinesinde hizmet veren Vefa Sosyal Destek Grubu, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine giderek evlerinin temizliği yapıp, ihtiyaçlarını gideriyor. Vakıf bünyesinde istihdam edilen kadınlar, belli aralıklarla gerçekleştirdikleri temizliklerini yapmaya devam ediyor. İhtiyaç sahipleri ve yaşlıların evlerini ziyaret eden Vefa Destek grubu, temizliğin yanı sıra bu kişilerin taleplerini de yerine getiriyor.
Niğde’de de 6 Eylül 2022 tarihinde SYDV tarafından hayata geçirilen 'Vefa Projesi' çerçevesinde yaşlı ve engellilerin evine giden görevliler, hem temizlik yapıyor hem de taleplerini ilgili kurumlara iletmelerine yardımcı oluyor. Kilometrelerce yol kat ederek gittikleri evlerde pencere ve kapıları silen, evleri baştan sona temizleyen görevliler, yaşlı, hasta ve engellilere proje çerçevesinde rehberlik hizmeti de veriyor. 
Niğde Valisi Mustafa Koç, "Vefa Projesi ile bakıma muhtaç yaşlı ve engelli vatandaşlara evde temizlik, çamaşır yıkama hizmetleri veriliyor, kişisel bakım setleri hediye ediliyor ve daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarına destek sağlanıyor. Bu hanelerimizi özellikle 65 yaşı doldurmuş sosyal ve ekonomik yönden mağduriyeti olan ve engelli olup, günlük ihtiyaçlarını karşılayamayan haneler üzerinden seçiyoruz.  Bu kapsamda ekiplerce 18 mahalle, 3 kasaba ve 9 köyde, 241 hanede 356 yararlanıcıya hizmet vermektedir. İhtiyaç ve yardıma muhtaç vatandaşımızın hane temizliği, kişisel temizlik, yemek yapma, ulaşım, alışveriş hizmetleri ekiplerimizde verilmektedir. Vatandaşlardan ücret almadan devletimizin hizmetini ayaklarına götürüyoruz. Devletin şefkat elini uzatıyor, merhametli yüzünü onlara gösteriyoruz" dedi.