Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Topçu, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Gençlere, “Ömür Dediğin” programının felsefesini anlatan Doymuş, gençlere ömrün nasıl gelip geçtiğini ve bu yolculukta neler yaşandığını kendi tecrübelerinden, yaşadıklarından faydalanarak gençlerle karşılıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Yaşlıların kendinden sonra gelen nesiller için bir yerden bir yere geçmek için köprü görevi üstlendiğini vurgulayan Doymuş, “Onlar geleneklerimizi, göreneklerimizi, değerlerimizi bizlere aşılayacak kültür köprüleri. O köprüleri biz ortadan kaldırdık. Biz arkamıza dönüp baktığımızda bizi biz yapan değerleri bugün gençlerimizde göremez hale geldik. Ya da çok az görüyor olduk. Geniş ailelere Türkiye’de rastlamak oldukça zor. Toplumumuz sadece anne ve babadan, iki çocuktan en fazla oluşan çekirdek ailelere dönüştü. Ailelerimizin başköşesinde oturan ev ahalisi yani yaşlı anneanneler, dedeler yok” diye konuştu. 

Gençlere tavsiyeler veren Zeliha İlhan Doymuş, “Yabancı dil öğrenin. Mesleki kariyerinizi arttırın. Zamanı televizyon karşısında değil kitap okuyarak geçirin. Faydalı televizyon programları izleyin. Dünyada ve ülkemizde ne oluyor, ne bitiyor, biz neredeyiz? Bilinçli gençlik yetişsin arkadaşlar. Sizleri burada görmekten gerçekten çok mutlu oldum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Program sonunda, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Topçu tarafından, Zeliha İlhan Doymuş’a katkılarından dolayı Teşekkür Belgesi takdim edildi. Ayrıca Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ümit Polat tarafından da Zeliha İlhan Doymuş’a, günün anısına üniversitemiz anı tabağı hediye edildi.
 
 

 
Editör: TE Bilişim