CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Ulukışla ilçesine bağlı köylerde açılacağı ilan edilen maden sahalarının orman alanlarının içinde olduğu yönündeki iddiaları Meclis gündemine getirdi. 

 

Türkiye genelinde 344, Niğde’nin Ulukışla ilçesinde ise 11 maden sahasının ihale edileceğinin açıklandığına dikkat çeken Gürer, Ulukışla’daki orman alanlarının maden sahası olarak açılmasıyla ilgili girişimden Tarım ve Orman Bakanlığının haberinin olup olmadığının açıklanmasını istedi.

 

Hayırsever tarafından yaptırılan cami ibadete açıldı Hayırsever tarafından yaptırılan cami ibadete açıldı

61 İLDE 344 MADEN SAHASI İHALE EDİLECEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Maden ev Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün, 61 ilde 344 maden sahası için ihale açılacağı yönünde duyuru yaptığını aktardı. 

ULUKIŞLA’DA İLAN EDİLEN MADEN SAHALARI ORMANLIK ALANLARDA 

Niğde’de açılacağı belirtilen 11 maden sahasının tamamının Ulukışla ilçesi sınırlarında olduğunu ve bunların tamamının da ormanlık alanlarda olduğunun ileri sürüldüğünü ifade eden Gürer, iddialara açıklık getirilmesini istedi.

50 YILLIK EMEK, MADEN TALANINA KURBAN EDİLECEK 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 4'ü Tekneçukur, 3'ü Gümüşköy, 2'si Emirler ve 2'si Porsuk köyleri sınırlarında olan maden sahalarının ormanlık alanları sorunlu kılacak bölgelerde belirlendiğine işaret ederek, “Elli yılda bölge ağaçlandırılmak için çalışıldı, hatta Ormançı köyler boşaltıldı, şimdi maden için talana açılıyor. Altın çıkarılmasına izin verilen tesisler yetmedi mi?” diye sordu.

ORMANLIK ALANLAR NEDEN MADEN SAHASI OLARAK İLAN EDİLİYOR 

"Kalsit, kit, çimento ve seramik sanayinde kullanılan madenleri çıkaracağız." diye doğa katledileceğine vurgu yapan CHP Milletvekili Gürer, “ Niğde'de orman olmayan alanlarda kalsit rezervi yeterince varken ormanlık alanların maden sahası olarak ilan edilmesi nereden çıktı?” diyerek tepkisini dile getirdi.

BAKANLIĞIN HABERİ VAR MI? 

Gürer, ormanların bulunduğu bölgenin, dünyaca ünlü kiraz bahçelerinin de yer aldığı bölge olduğuna dikkat çekerek, Tarım ve Orman Bakanlığının bu talandan haberinin olup olmadığının da açıklanmasını istedi. 

 

Editör: TE Bilişim