Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Cem Tutsoy, MHP'den aday gösterilmeyince istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nin Adana Pozantı Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Çay’ı isim vermeden tehdit etti.

İl Genel Meclis Başkanı Ömer Kılıç oldu İl Genel Meclis Başkanı Ömer Kılıç oldu

Gazete Duvar'ın haberine göre: Tutsoy sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında Adana Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ı hedef aldı. Tutsoy, “Bu dava üzerinde yanlış yapmaya yeltenen, gaflette bulunan bizi yok sayarcasına hesap yapanların hesaplarını başlarına yıkarız. Eğer bu uyarılar dikkate alınmazsa olacaklardan biz sorumlu değiliz” ifadelerini kullandı.

Mustafa Çay, MHP'den üç dönem belediye başkanı seçilmiş, 31 Mart 2024'te yapılacak seçimler için partisinden aday gösterilmeyince Yeniden Refah Partisi’ne katılarak bu partiden aday gösterilmişti.

'BU DAVA DUALI BİR HAREKETTİR'

Cem Tutsoy’un açıklaması şöyle:

“Milliyetçi ülkücü hareketin isminin anlam bulduğu kadim şehrimizden Adana’dan Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı olarak diyorum ki:

Türk siyasetinin ulu çınarı MHP’nin gölgesinde filizlenen ve ülkücü hareketin içerisinde birtakım konumlara erişen ve kendi ikbal ve istikbalini, şahsiyetini, tüm benliğini MHP’de kazanmış sonra ilk fırsatta hainlik yapma, satma cüretinde bulunanları yakından takip etmekteyim. MHP’nin özgül ağırlığı olmasa sokakta yürüdüğünde selam verilmeyecek adamlar 'Ahde Vefasızlık' yapmaktadır.

Adana’da birtakım karanlık güruhlar suyu bulandırma peşindedir. Bu süreçte ülkücü iradenin gözü hepsinin üzerindedir. Düne kadar MHP ve liderimizin himayesinde düğme ilikleyenler bugün makamda bayrak değişince kerameti kendilerinde menkul gördüler. Bu dava dualı bir harekettir.

Bu dava üzerinde yanlış yapmaya yeltenen, gaflette bulunan bizi yok sayarcasına hesap yapanların hesaplarını başlarına yıkarız. Suyu bulandırmaya çalışanlara, sırt dönenlere, hain olanlara karşı Milliyetçi ülkücü hareketin içinde bulunmuş tüm fertlerin, gönül verenlerin bu davayı korumaları herkesin namus borcudur.

Bu ülkücü iradenin uyarısıdır. Eğer bu uyarılar dikkate alınmazsa olacaklardan biz sorumlu değiliz. Yeri gelir elimizde kalem olur, yeri geldi mi de Zülfikar bulunur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." 

Cay Izu0 Cover.jpg

Cem Tutsoy (solda) Mustafa Çay

Ulku Rsq2

Editör: Selim GÖKEL