Niğde Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Tahir Yavuz, esnaflara ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene ve damgalama işlemlerini yaptırmaları konusunda uyarıda bulunarak yaptırmayanların  20 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacağını belirtti.

Niğde Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Tahir Yavuz, ölçü aletlerinin periyodik muayene ve damgalama işlemleri için 29 Şubat 2023 tarihine kadar ilgili birimlere periyodik muayene müracaat beyannamesinin verilmesi gerektiğini söyledi.

Yavuz, 2024 yılında terazisini zamanında muayene ettirmeyene 3 bin 218 TL ila 64 bin 352 TL arası idari para cezası uygulanacağı gibi aynı zamanda muayenesi yapılmayan teraziye el konulabileceğini belirtti.

Vali Yardımcısı ve Kaymakam Vekiline veda programı Vali Yardımcısı ve Kaymakam Vekiline veda programı

Başkan Yavuz konu hakkında yaptığı açıklamasında, “3156 Sayılı ölçüler ve ayar kanunu gereği yasal mevzuata uygun üretilmiş Tartı Aletlerinin 2 yılda bir periyodik muayenesi zorunludur. Tartı aletleri kullanan esnafımız Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yetkilendirilmiş muayene servislerini başvuruda bulunabilirsiniz.

29 Şubat 2023 tarihine kadar muayene yaptırmayanlar hakkında 64 Bin TL’ye kadar idare para cezası uygulanacaktır” şeklide konuştu.

Editör: Selim GÖKEL