Türk Ocakları’nın kuruluşunun 110. Yıldönümü münasebetiyle Türk Ocakları Niğde Şubesi’nde düzenlenen “Kuruluşunun 110. Yıldönümünde Türk Ocakları ve Tıbbiyeliler” başlıklı Ocakbaşı Sohbet programına konuşmacı olarak Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Seyithan Ünal katıldı. Programın açılışında konuşan Türk Ocakları Niğde Şubesi Başkanı Dr. Turgay Düğen, 20. Yüzyılın başında Osmanlı Devleti’nin yaşadığı ağır travmalar karşısında dönemin Askerî Tıbbiye öğrencilerinin vatanımız adına sorumluluk hissederek bir araya geldiklerini ve dönemin mütefekkirlerine başvurarak ve onların desteğini alarak Türk Ocağı’nın kuruluşuna öncülük ettiklerini, İmparatorluğun ayakta kalması için mücadele ettikleri gibi sonraki yıllarda da Kurtuluş Mücadelesine katılarak Türkiye’nin bağımsızlığına ve Cumhuriyet’in kuruluşuna büyük destekler verdiğini belirtti. Düğen, 110 yıl sonra Türk Ocağı kürsüsünden 1912 yılındaki Askerî Tıbbiyeli öğrencileri anmak adına sözü bugünün Tıbbiyelilerine bırakmak istediğini belirterek Tıp Fakültesi öğrencisi Seytihan Ünal’ı kürsüye davet etti.

Niğde’de UMKE ekiplerine arama kurtarma eğitimi verildi Niğde’de UMKE ekiplerine arama kurtarma eğitimi verildi

Ünal konuşmasında Tıbbiye öğrencilerinin tarihi süreçte millî şuur sahibi bir tavır göstererek memleketin her köşesinde mücadele verdiklerini ve bu süreçte Türk Ocağı’nın ve Türk Ocağı içindeki Tıbbiye öğrencilerinin önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Türk Ocağı’nın millî devletin kuruluşunda hem fikrî hem de sosyal ve kültürel bir temel olduğunu belirten Ünal, Atatürk’ün Türk Ocakları şubelerini ziyaretlerindeki konuşmalarından da örnekler vererek Türk Ocağı’nın Türk tarihinin köklerine uzanan sönmeyen bir hürriyet ateşi olduğunu söyledi. Seyithan Ünal’ın konuşması sonrasında günün hatırasına Türk Ocakları’nın emektar büyüklerinden olan Mahmut Yaraş tarafından Ünal’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Programın devamında Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından düzenlenen ve Türk Ocağı TV Youtube kanalından canlı olarak yayınlanan “Türk Ocaklarının 110 Yılı” başlıklı panel izlendi. Program katılımcıların Niğde Türk Ocağı hakkındaki hatıraları ve görüşleri üzerine gerçekleşen sohbetiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim