Türk Ocakları Niğde Şube Başkanı Prof. Dr. Metin Hakan Severcan 17. Genel Kurul kararı ile görevini yeni yönetime bıraktı.

Türk Ocakları Niğde Şubesi 17. Olağan Genel Kurulu sonucunda yeni il başkanı Dr. Öğr. Üyesi Turgay Düğen oldu.

Prof. Dr. Hakan Severcan görevde olduğu zamanda yaptıkları faaliyetlerden den bahsettiği  açıklamada; Aziz Türk Ocaklılar ve değerli gönül dostları, bugün yapılan 17. Olağan Genel Kurulumuzda görevimizi tamamlayarak Türk Milletine hizmet bayrağını Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Avrasya Araştırmaları Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Turgay Düğen hocamız ve yönetim kuruluna devretmiş bulunuyoruz. Yeni yönetim kuruluna hayırlı olmasını diliyor ve bir nefer olarak ömrümün sonuna kadar aziz Türk milletimiz ve ocağımızın hizmetinde olacağımı belirtmek istiyorum.

Türk Ocakları Niğde Şube Yönetiminde 4 yıl yönetim kurulu üyesi ve 8 yıl da başkan olarak görev yaptım. Bu süreç içerisinde yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımız ile birlikte Niğde’nin ve ülkemizin kültürel hayatına katkıda bulunabilmek adına Türk milleti için çalışan kaygılanan ve milli değerlerimizi taşıyan yüzlerce aydın yazar düşünce insanını Niğde’mizde konferanslarda ve ocakbaşı sohbetlerinde siz değerli gönül dostlarımızla buluşturduk.

Türk milliyetçiliği açısından önemli Türk Milletinin özel günlerini milli bayramlarını hassasiyetle ve coşku ile ocak olarak kutladık. 3 MAYIS Türkçülük Bayramını yüzlerce kişilik katılımlarla şölen yemekleri Türk dünyasının müzikleri ve dünyadaki mevcut Türk devletlerinin bayrak ve sembolleri eşliğinde kutlarken manevi değerlerimizi de her yıl Türk Dünyasından gelen öğrencilerimize verdiğimiz iftar yemeklerimiz ile yaşattık.

Türk dünyasının çeşitli bölgelerinden gelerek üniversitemizde öğrenim gören gençlerimiz için Turan Evleri oluşturarak onların iyi bir öğrenim görmeleri ve Türklük duygu ve düşünceleri ile yetişmeleri için gayret sarfettik ve böylelikle Turan’ın bir küçük oluşumunu Niğde’mizde oluşturmuş olduk.

Afganistan’da su kuyuları açılmasına aracı olarak Türk beldesinde şehitlerimizin ve Başbuğumuzun adını verdiğimiz su kuyularıyla o bölgede yaşayan soydaşlarımızla gönül köprüsü kurduk. Genel merkezimizin yürütmüş olduğu kurban kampanyası çerçevesinde Afganistan bölgesinde kurban faaliyetlerinde bulunarak her yıl soydaşlarımız ile dostluğumuzu pekiştirdik.

Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile Türk Ocakları Genel Merkezinin imzaladığı protokol ile oluşturulan Milli Mücadelenin 100. Yılı Hatıra Ormanları projesi kapsamında Çukurkuyu kasabamızda Galip Erdem Hatıra Ormanını oluşturarak hem Türk Milletine ömrünü adayan Galip Erdem ağabeyimizin adını yaşattık hem de çevremize bir yeşil alan kazandırmış olduk.

Görev yaptığım süreçte tüm faaliyetlerimizi yerine getirirken fedakârca benimle birlikte çalışan çok değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, her konuda sürekli destek veren ve Turan Evlerimizin sorumluluğunu üstlenerek gücümüze güç katan Mehmet Yılmaz Uzun ağabeyime, hars heyeti başkanımız Prof. Dr. Murat Barut hocama, yaptığımız organizasyonlarda desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanlarımıza, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Sayın Şevket Katırcıoğlu’na, herhangi bir ücret talep etmeden Türkiye’mizin dört bir tarafından konferanslarımıza ve ocakbaşı sohbetlerimize katılan Türk Milliyetçisi düşünürlerimize, her zaman yanımızda olan kıymetli basın mensuplarımıza ve faaliyetlerimize katılarak destek veren siz değerli gönül dostlarıma teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın Allah'a emanet olun" dedi. 

Editör: TE Bilişim