Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün girişimleriyle 2022 yılında Niğde’de sahne alan Devlet Tiyatroları bu yıl da Niğde’de çeşitli oyunlarla tiyatro severlerin karşısına çıkacak. Antalya Devlet Tiyatrosu yine Niğde’de 18 Ekim tarihinde sanatseverleriyle birlikte olacak.

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Tecimer, gelişmeyle ilgili açıklamasında, ”Devlet tiyatrolarımız her yıl sezonunu Ekim ayında açar ve bir sonraki yılın Haziran ayında da sezon kapanır. Geçtiğimiz dönemde Niğde, Devlet Tiyatroları'nın turne programına alınmıştı. Bunun için epey bir çaba sarf etmiştik. Her ay önce bir tiyatroyla başladık Devlet Tiyatrosu'yla ama sonrasında bu aylık iki ya da üçe kadar yükseldi. Çok güzel oyunlarımız geldi geçtiğimiz dönemde Ankara Adana, Sivas, İstanbul ve Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun oyunları geldi. Ve biz bu oyunları sanatseverlerle, Kültür Merkezinin salonunda buluşturmuştuk Bu yıl da yine sezon başlamadan önce Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğümüzü ziyaret ettik. Kendilerine Niğde'deki bu seyirci potansiyelini anlattık. Onlar da bunu uygun gördüler. Ve yeniden ekim ayında başlayıp 2024’ün Haziran ayına kadar sürecek olan Turne programına Niğde'de bu şekilde dâhil edilmiş oldu.” Dedi

HER AY BİR TİYATRO NİĞDELİLERLE BULUŞACAK

Açıklamasına devam eden İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Tecimer, “Öncelikle 18 Ekim'de Antalya Devlet Tiyatrosu yine Niğde'de sanatseverleriyle birlikte olacak. Devam eden aylarda yani Kasım Aralık ve sonrasında 2024 Haziran ayına kadar devam eden aylarda ise her ay bir, iki, belki üç devlet tiyatrosu bizlerle birlikte olacak. Bunu şunun için çok önemsiyoruz, biliyorsunuz üniversitemiz yakında açılıyor, öğrencilerimize de sosyal bir aktivite olacak. Niğde'de Devlet Tiyatrolarına çok büyük bir ilgi var. Bunu şöyle ifade edelim, biletlerin satışlarına başlıyoruz, zaten biletler de çok cüzi fiyatlara satılıyor. Hemen ilan ettiğimizin ertesi günü bütün biletler satılmış oluyor. Bu da bize hem halkımızın, hem öğrencilerimizin, hem sanatseverlerimizin ilgisini gösteriyor ki bundan çok mutlu ve çok mesut oluyoruz. Bu sezonda da böyle olacağına inanıyorum. Buradan şunun da müjdesini vereyim. İlk devlet tiyatrosu 18 Ekim'de Antalya Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenecek ‘Shakespeare'in Tüm Oyunları’ isimli eserle perdelerimizi açıyoruz. Ve bundan güzel oyunlar gireceğine inanıyoruz.” Sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Niğde Yeşilburç’ta Asırlık Gelenek Helva Şenliği Niğde Yeşilburç’ta Asırlık Gelenek Helva Şenliği

Editör: Selim GÖKEL