Niğde Demirciler Odası ve Oto Tamircileri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Taygur, geçtiğimiz günlerde kura ile dağıtımı yapılan “Esnafa 30 Bin TL Faizsiz Kredi” hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Taygur, bu uygulama sonrasında esnafın mağdur olduğunu belirterek, “Kişinin kendi menfaatleri doğrultusunda hareket edilerek, yüzlerce esnaf düşünülmemiştir” dedi.

Niğde Demirciler Odası ve Oto Tamircileri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Taygur, açıklamasının devamında şu ifadelere yer vererek; “Türkiye’nin her tarafında birinci aydan başlanarak krediler verilmeye ve müracaatlar alınmaya başlanmıştı. Niğde’de birinci ayda Genel Kurul olması sebebiyle birinci ay kaybedildi. Amaç Genel Kurul’a seçim maddesini koyup, seçimde rakiplerin çalışma alanlarının daraltılması planlanmıştı ve başarılı olundu. Sonuç; birinci ay kayıp, ikinci ayda müracaatlar alındı. Üçüncü ayda krediler durduruldu. Niğde merkeze 2 Milyon Türk Lirası para geldi 800 müracaat oldu ve sadece 66 kişiye bu para kura ile dağıtıldı. Neticede geriye kalan 734 esnafımızın kredi işi başka bahara kaldı” dedi.

 

Bu Sizin Başarınız Sayın Fahri Eker!

 

Ankara Bölgesine bağlı iken genel merkezle olan sıkıntılar yüzünden Kayseri bölgesine atıldın diyen Niğde Demirciler Odası ve Oto Tamircileri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Taygur, “Niğde ilinin bundan ne karı var Sayın Başkan” diye konuştu.

Esnafımız Kredi Alayım Derken Daha Büyük Maddi Sıkıntılara Girdi

Kredi konusunda açıklamalarına devam eden Taygur, “Esnafımız faizsiz kredi alçağına istinaden çok fazla emek sarfederek, kredi için daha büyük maddi yükümlülükler altına girmiştir. Bu krediden faydalanmak için masraf eden hayal kuran esnaflarımız, hayal kırıklığına uğramıştır. Biz esnaflarımız adında buradan yetkililere bir an önce bu duruma el atmalarını, yeniden bir finasman sağlanarak mağdur olan esnaflarımızında mağduriyetlerinin giderilmesini rica ediyoruz. Niğde Esnaf Sanatkarları kredi ve Kefalet Kooperatifinin bu işte başarısız olduğunu düşünüyor ve esnaflarımızın takdirine sunuyoruz. Bütün çevre illerde ki kooperatiflerin bu krediyi verirken daha Niğde’de kayıtların bile alınmadı açık ve net olarak ortadaydı. Niğde’ye bağlı Çamardı, Çiftlik, Bor ve Kemerhisar, bu krediyi düzenli olarak esnafa yansıtmıştı. Geç kalınmış başvuru nedeniyle niğde Esnafı zor durumda kalmıştır. Tüm bu gelişmeleri Niğde halkı ve ensfının takdirine sunuyor, ve görevde olduğumu süre zarfı içerisinde her daim esnafımızın yanında olacağımı bildiriyorum. Niğde esnafımızın bizlerin için her zaman önceliğimizdir” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim