CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP iktidarının uyguladığı yanlış tarım politikaları nedeniyle, Türkiye’nin üreteni kazanmayan, tüketeni ise gıdaya erişmede giderek sorun yaşayan, erişse de pahalıya almak zorunda kalan bir ülke haline getirildiğini söyledi. 

GÜRER TARIMSAL SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ,Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada, ülkemizde tarımda yaşanan sorunlara dikkat çekti. 

YANLIŞ TARIM POLİTİKASININ KAÇILINMAZ SONUCU 

Türkiye’nin AKP iktidarları döneminde, üretenin para kazanamadığı bir ülke haline getirildiğine vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Üretici, çoğu zaman ürününü maliyetini bile satamıyor. Ancak tüketici de ucuza ürün alamıyor. Hatta geliri daraldığı için istediği ürünü bulamıyor bile. AKP’nin yanlış tarım politikaları nedeniyle üretenin kazanamadığı, tüketenin de gıdaya erişmede sorun yaşadığı  bir ülkeye dönüştürüldük” dedi. 

KITLIK VAR 

“Kıtlık” denilen terimin sadece, ürünün olmaması anlamına taşımadığını kaydeden Gürer, “Vatandaş raftaki ürünü, cebindeki parayla alamıyorsa, bu da bir kıtlıktır. Bu işin tek boyutu yok; tarla öncesinden raftaki tüketim noktasına kadar yarattığı olumsuzlukları görmeyenler, Türkiye’ye büyük kötülük ediyor” değerlendirmesinde bulundu. 

KÖYE ÖNEM VERİN 

CHP olarak sorunları tespit ederken, çözüm önerilerini de ortaya koyduklarını ifade eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Köyde okulu kapatırsan, ziraat mühendisi ve veteriner bulundurmazsan, sosyal donatı yok ise, internet yok ise insanların köyde kalmasını nasıl sağlayacaksın? Sen şehirdeki villanda oturacaksın, köylü sana gıda hazırlayacak, buğday ekecek, sebze yetiştirecek, sen de orada oturup bunları yiyeceksin; köylü neden bunu yapsın?” diye sordu.

BETON Mİ YİYECEĞİZ?

Niğde’nin Seçimi – Notlar – Sayılar - Oranlar Niğde’nin Seçimi – Notlar – Sayılar - Oranlar

Cumhuriyetin ilk yıllarında yüzde 70 olan kırsalda yaşayanların oranının bugün yüzde 7’lere kadar düştüğüne de dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Kentleşme adı altında tarlalar arsaya çevrilip, verimle topraklara binalar dikiliyor. Kent merkezlerinin etrafındaki bostan alanlarını da yok ettiler, en güzel villalarda oturabilmek için bunu yaptılar. Villalarda oturabilirsiniz, yüksek katlı apartmanlar yapabilirsiniz. Ama duvarlar kemirilerek karın doyurulmaz. Bu ülkede bunun farkına varılması, kırsalın önemsenerek köylünün, üretenin yanında durmak öncelikli sorumluluğumuz olmalı. Tarımda milli güvenlik kadar önem verilmesi gereken stratejik bir alandır” şeklinde konuştu.

TARIMDAN UZAKLAŞMAMALIYIZ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  “Sanayicimiz olsun baş tacı, esnafımız olsun baş tacı ama çitçi olmayan, tarımdan uzaklaşan  ülkeler  süreç içinde sömürge olur, bunun de bilinmesi lazım” sözleriyle tamamladı. 

Editör: Selim GÖKEL