Niğde merkezde taksicilik yapan 55 yaşındaki Osman Altın'ın taksisinde unutulan çantanın içinden altın. Dolar ve Türk parası olmak üzere toplam değeri 1 milyon TL değerinde para ve ziynet eşyası çıktı. Çanta içerisindeki para, altın ve pasaport gibi evrakları Niğde Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanlığının çabası sayesinde sahibi bulunarak teslim edildi. 
Niğde merkezde taksicilik yapan evli ve 3 çocuk basası Osman Altın, dün gece saatlerinde Şehirler arası Otobüs Terminalinden müşteri aldı. Terminalden aldığı kadın müşterisini bir apartman önünde durarak ücretini ödeyip indi. Müşterisini indirdikten sora durağa geçti. Durakta arabada bir çanta olduğunu gören taksici Osman Altın, çantayı açtığında içerisinde altın, para ve evrakların olduğunu gördü. Bunun üzerine Altın, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na gelerek durumu bildirdi. Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan’ın çabaları sayesinde çantayı unutan kişi bulundu.
Çanta sahibine teslim edildi
Taksi şoförü Osman Altın, para, altın ve evrakların bulunduğu çantayı sahibine teslim etti. Takside unuttuğu çantasını teslim almaya gelen kişi, çantadaki para, altın ve evraklarını kontrol ederek teslim aldı. Çantanın içerisinde altın, para ve evrakların bulunduğu ve piyasa değeri 1 milyon lira olduğu belirten kişi, taksi şoförü Altın’a teşekkür olarak zarf içerisinde para ödülü verdi.


Yaşanan olayı anlatan taksi şoförü Osman Altın, "Yolcuyu bıraktıktan sonra unutulan çantayı fark ettim.  Çantayı açtığımda içerisinde Dolar, Türk Parası ve Altın olduğunu gördüm. Bunun üzerine durumu hemen Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na giderek başkanımıza teslim ettim. Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanımızın yaptığı çabalar neticesinde çantada iletişim bilgilerini buldu ve kadınla iletişime geçti. Çantanın sahibi odaya gelerek çantasını ettik. Çantanın sahibi teşekkür ettikten sonra 'Senin yerinde başkası olsaydı vermeyebilirdi' dedi’ dedi.


BAŞKASI OLSA VERMEYE BİLİRDİ
Çantayı takside unutan 54 yaşındaki Özgen Koyutürk ise; “ otobüsten inip taksiye bindim ve eve gittim. Evimin önünde inip valizlerimle eve çıktım. Yorgun olduğumdan çantayı araba da unuttuğumun bile farkında değildim. Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'ndan telefon gelince hemen odaya geldim. Çantaya baktım eşyalarım param ve altınlarım tam. Ben tekraren buradan taksi Şoförü Osman beye teşekkür ederim. Başkası olsa vermeye bilirdi ama taksici ağabeyimize teşekkür ederim” dedi.


Niğde Şoförler Odası Başkanından Taksiciye teşekkür
Niğde Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan İse; “ Her dürüst harekete yapması gereken harekete bugünde Osman kardeşimiz yaptı. Herkese örnek bir davranış oldu. Özellikle gurur verici olayların bizim toplu taşımada ve ticari takside yaşanması bizleri ayrı gurur veriyor. Bu anlamda da Osman abimize de teşekkür ediyorum. Bu tür davranışları herkesten bekliyorum. Olay Osman abi bizimle iletişime geçip araba da bir çanta unutulduğunu söyledi ve odamıza gelip bize teslim etti. Bizde çantayı açtığımızda içerisinde değerli eşyaların olduğunu gördük ve iletişim bilgilerini aradık. Çantada telefon numarasını bulup Hanımefendiyi aradık. Çantayı unutan hanımefendiyi odamıza davet edip çantası almasını istedik. Hanımefendi odamıza gelip çantasındaki eşyaları kontrol edip eksiksiz olarak teslim aldı. Çantayı unutan hanımefendi şoför arkadaşa da ufak bir hediye takdim etti” dedi.

Whatsapp Image 2024 02 08 At 16.34.19 (1)

Whatsapp Image 2024 02 08 At 16.34.20

Whatsapp Image 2024 02 08 At 16.34.20 (1)

Niğde'de Ev Sahibi Boşaltılan Daireyi Görünce Şok Geçirdi Niğde'de Ev Sahibi Boşaltılan Daireyi Görünce Şok Geçirdi

Editör: Selim GÖKEL