Tekerlekli Kayak takımımız Türkiye 3.’sü oldu. Konu ile ilgili Niğde kayak antrenörü Mustafa Kılıç açıklamada bulundu.
 
 
Niğde kayak antrenörü Mustafa Kılıç yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi. “ 22–25 Haziran 2011 tarihleri arasında Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası Ordu ilinde yapıldı. 1.gün yarışma sonuçlarında 10 km. büyük bayanlar kategorisinde Mehtap BAŞTUĞ Türkiye şampiyonu oldu. . 2. gün yarışma sonuçlarında ise 200Mt. Sprint dalında Büyük bayanlar kategorisinde Mehtap BAŞTUĞ Türkiye 2.si olmuştur. Yine Büyük erkekler kategorisinde Ahmet ÜSTÜNTAŞ Türkiye 3.sü olmuştur. Çocuk Bayanlarda Büşra ÇELEBİ Türkiye şampiyonu olmuştur. Yine çocuk bayanlar kategorisinde Songül BAYRIL Türkiye 3.sü olmuştur.” dedi.
 
Kılıç açıklamasının devamında “ 1. ve 2. gün yarışmaları sonucunda bayan ve erkek takımımızın topladığı kombine toplam puan neticesinde Kayak tarihimizde Niğde İl Karması Tekerlekli Kayak Takımımız ilk defa Türkiye 3. sü olmuştur. Şu anda Türkiye’de kayak tesisi olmadan milli takıma verdiğimiz sporcu sayısı 10’a ulaştı. Bu sevindirici ve güzel gelişmeler neticesinde aslında bir doğa ve kış sporları merkezi olabilecek Niğde İlimize onaydan geçmiş kayak projesi ve kayak tesisinin bir an önce ihalesinin Türkiye kayak federasyonu tarafından yapılıp Niğde iline kazandırılmasını bekliyoruz” dedi.
 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’a da desteklerinden dolayı teşekkür eden sporcular ve antrenörü 3. Lük kupasını Metin Kaplan’a verdi. İl Müdürü Metin Kaplan’da sporcu, antrenörleri ve idarecilerini tebrik etti ve kayak tesisimizin bir an önce hizmete geçmesi noktasında çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi.
 


Editör: TE Bilişim