Erzurum’da yapılan Türkiye Şampiyonasında 4 madalya alan biathloncularımız milli takımda
 
 
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığının 2011 yılı faaliyet programı gereği 18–20 Mayıs 2011 tarihlerinde Erzurum ilinde düzenlenen Biathlon Türkiye şampiyonasına ve Biathlon Alt Yapı Milli Takım Seçmesine ilimiz il karması 10 sporcu ile katıldı.
Konu hakkında bilgi veren Niğde kayak antrenörü Mustafa Kılıç; Erzurum’da yapılan biahtlon Türkiye şampiyonası yarışlarında  Mehmet Üstüntaş yıldız erkeklerde 1.  Bayanlarda Songül Bayrıl 1.,  Adive Gün ve Şerife Tuncel 3. olduğunu belirten Kılıç; Toplamda 4 sporcumuz Türkiye şampiyonasında madalya alarak milli takıma seçildi. İlimizi başarıyla en güzel şekilde temsil ettiklerini, şampiyonada ilk 4’e giren sporcuların 13–23 Haziran 2011 tarihlerinde yapılacak milli takım kampına katılacaklarını söyledi.
Antrenör Mustafa Kılıç ve sporcularını başarılarından dolayı tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan aynı başarıyı Uluslararası şampiyonalarda da elde etmelerini isteyerek Niğde’nin kayak sporunda patlama yaptığını ve en son Biathlon milli takımına verilen sporcularla birlikte Niğde’nin milli takımlara 46 sporcu verdiğini, biahtlonda Balkan şampiyonasında Ülkemize ilk altın madalyayı Ahmet Üstüntaş ile Bulgaristan’da kazandıklarını, ayrıca Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın desteğiyle Niğde Üniversitesi BESYO kampüsünde yapımı devam eden biathlon kayak tesisinin bu yaz tamamlanmasıyla Türkiye’de ikinci biathlon tesisine sahibi olacaklarını, bu tesisten milli takımlara çok sporcu yetiştireceklerini, biathlonda şuan Türkiye’nin en iyi takımı ve kadrosuna sahip olduklarını hedeflerinin 2014 Rusya’nın Soçi şehrinde yapılacak kış olimpiyat oyunlarına sporcu gönderip madalya kazanmak olduğunu söyledi.
 
 
Türkiye Şampiyonasında Madalya Kazanan ve Biathlon Milli Takımına Çağrılan Sporcular
 
Erkeklerde 1-Mehmet Üstüntaş yıldız Erkeklerde Türkiye Şampiyonu 1. Altın Madalya.
Bayanlarda 2-Songül Bayrıl Türkiye Şampiyonu 1. Altın Madalya.
3-Adive Gün Türkiye Şampiyonasında Bronz madalya kazandı 3. 
4-Şerife Tuncel Türkiye Şampiyonasında Bronz madalya 3. Bu sporcular 13–23 Haziran 2011 tarihlerinde yapılacak milli takım kampına çağrıldılar.
 
 
                                              
 
        
Editör: TE Bilişim