Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Bulgaristan’da yapılan Biathlon Şampiyonasında Ülkemize ilk Balkan Şampiyonluğunu kazandıran ve İstiklal Marşımızı çaldıran Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencimiz Ahmet Üstüntaş’ı makamında kabul etti.

Türkiye Kayak Federasyonu’nun 2011 yılı faaliyet programında yer alan Biathlon Balkan Şampiyonası 26 Mart – 01 Nisan 2011 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Bansko şehrinde yapıldı.
 
Biathlon Balkan Şampiyonasında milli kayakçımız   Ahmet Üstüntaş pursuit etabında altın, sprint etabında gümüş madalya kazandı.26 sporcunun katıldığı yarışta, Ahmet Üstüntaş Balkan Şampiyonasında iki madalya birden kazandı.

Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan konu ile ilgili yaptığı açıklamada ; "Bu başarı tek kelimeyle azmin zaferi, Niğde Üniversitesi BESYO Öğretim görevlisi olan Mustafa Kılıç hocamız kayak federasyonu tarafından kurulan biathlonda çalışma yapmak istediği söyledi, ancak ülkemizde tesisi çalıştırıcısı olmayan biathlonda yaklaşık beş yıl önce yirmi beş sporcu ile Niğde’de başladığı çalışmalara yetenek ve kabiliyetini daha ilköğretimde keşfettiği Ahmet Üstüntaş; ülkemizi Avrupa, Dünya, Balkan şampiyonası, Dünya Kupası ve Erzurum Üniversite oyunlarında temsil etti. Niğde Üniversitesi BESYO öğrencisi Ahmet’in hedefi önümüzdeki yıllarda Avrupa ve Dünya şampiyonalarından ülkemize madalya kazandırmak" söyleyen  Kaplan; Antrenör Mustafa Kılıç'ı ve sporcumuz Ahmet Üstüntaşı tebrik ederek kutladı başarılarının devamını diledi.  
    
Biathlon Balkan Şampiyonasında milli takımımız, takım yarışlarında 2. sırayı alarak gümüş madalya kazandı.


Editör: TE Bilişim