2011 Erzurum kış olimpiyat oyunlarında kayakta biathlon dalında Niğde’yi temsil eden Ahmet Üstüntaş ve Mehtap Baştuğ kış olimpiyatlarının tamamlanmasıyla hemen ardından Bulgaristan’da yapılan turnuva yarışına katıldılar.
 
          Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan Erzurum'da yapılan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarında Ülkemizi temsil eden Ahmet Üstüntaş ve Mehtap Baştuğ’un Kayak’ta biathlon dalında ilimizin yetiştirdiği milli sporcularımız hemen sonrasında Bulgaristan’da turnuva yarışına katıldılar ve Niğde’ye döndüler, Antrenörleri Mustafa Kılıç’ın nezaretinde antrenmanlarına başladılar. Türkiye’de yeni kurulan biathlon spor dalında başarılı olmak için çok çalıştıklarını gençlerde ve büyüklerde Türkiye şampiyonu olan Ahmet ve Mehtap’ın birçok ulusal ve uluslar arası turnuva ve şampiyonalara katıldıklarını belirterek 2011 yılında yapılacak olan Avrupa ve Dünya şampiyonalarında kendilerinden başarı ve madalya bekliyorum dedi. Milli sporcularımızın hazırlanmasında büyük emeği bulunan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna, bu sporcuları Türk sporuna kazandıran Besyo Öğretim Görevli Mustafa Kılıç’a ve sporculara başarılarından dolayı teşekkür eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan sporcu velilerine çağrıda bulunarak “ spor yapan öğrencilerin okulda eğitimlerinde ve derslerinde başarısız olur kaygısıyla çocuklarının spor yapmalarına karşı olduklarını vurguladı, çocuklarının spor yapmalarına engel olan velilere seslenerek Ahmet ve Mehtap’ın hem okulda, hemde spor hayatlarında başarılı olduklarını belirtti”.
 
            Yapımı devam eden biathlon spor tesisi hakkında bilgi veren Kaplan; Erzurum’dan sonra İlimiz Bor ilçesi Besyo arkasında bulunan Biathlon tesisinin hafriyatının yapıldığını, havaların ısınmasıyla asfaltının Bor Belediye Başkanlığınca yapılacağını, Türkiye’nin ikinci tesisi olacağını söyledi. Bu tesisin tamamlanmasıyla sporcularımıza daha iyi ve kaliteli antrenman imkân sunulacağını dolayısıyla yarışmalarda performanslarının artacağını söyledi.
 
Erzurum kış oyunlarına katılarak Ülkemizi temsil eden Ahmet Üstüntaş ise konuşmasında biz bireysel olarak fazla başarılı olamadıklarını, Ülkemizin kış oyunlarında herkesin beğenisini kazandığını ve çok mükemmel tesislere sahip olduklarını söyledi. Hedeflerinin daha çok çalışarak önümüzdeki şampiyonalarda çıtayı daha ileriye taşıyacaklarını ifade eden Ahmet Üstüntaş Bulgaristan’da yapılan yarışlar sonrası Rusya’da yapılacak Büyükler Dünya şampiyonasına katılma hakkı elde ettiklerini ve iki hafta sonra Rusya’da Niğde’yi, Ülkemizi temsil edeceklerini belirterek Dünya şampiyonasının ardından Mart ayının sonunda Erzurum’da Balkan Şampiyonasına katılacaklarını söyledi.
 
Mehtap Baştuğ’da geçirdiği menüsküs ameliyatı nedeniyle Bulgaristan’daki yarışta iyi sonuç alamadığını belirterek, Ülkemizde yapılacak Balkan şampiyonasında performansını artırarak madalya almak için çok çalışacağını söyledi.
 
Editör: TE Bilişim