Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Niğde'nin Sazlıca Beldesi yakınlarına yapılması planlanan yeni Kapalı L Tipi  Cezaevi inşaatını video da yayınlayarak müjde şeklinde vermişti. L Tipi Kapalı Cezaevinde ne tür tutuklular kalacak aşağıda ona da bakabilirsiniz?

Borhaber.net olarak bu durumu eleştirmiştik. Manşetimiz ve Sitemiz Yöneticisi Selim Gökel'in yorum yazısı aynen aşağıda.

Borhaber.net'in bu haberinin ardından aynı tarz bir eleştiri de yayınımızdan iki gün sonra ulusal televizyonlardan Sözcü Tv'den geldi. Ana Haber Bülteninde Sunucu Fatih Portakal konuyu işledi. Haberin videosu yukarıda... 

Önceki Haberimiz için Manşete Tıklayın. 

Cezaevleri

Niğde’ye Yeni Kapalı Cezaevi MÜJDE! olarak verildi

Selim GÖKEL Yorum Haberi

Sabah saatlerinde Ak Parti Niğde Milletvekili Prof.Dr. Cevahir Uzkurt’un basın bürosundan “Müjde” özneli bir haber düştü.

“Niğde'nin Cevher'i Niğde'ye Işık Olmaya Devam Ediyor

 

Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Niğde halkı için projelerini peş peşe sıralıyor.

 

Son olarak 2. Tekno Park müjdesini veren Vekil Uzkurt, çok geçmeden sıcağı sıcağına Kapalı Cezaevi müjdesini de verdi.” Şeklinde ve devamında detay var. Açıklamanın metni de aynen  aşağıda.

Videoyu izleyince Sayın Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’u yapay zeka yöntemi ile böylesi bir açıklama yaptırmışlar düşüncesi oluştu. Ama öyle değil tamamen gerçek.

Niğde Sazlıca yakınlarına bir Kapalı Cezaevi yapılacağı müjdesini veriyordu. Bu haberi Niğde’deki bir çok gazete ve internet siteleri müjde başlığı ile verdi. Biz mi yanlış düşünüyoruz, acayibiz bilmiyorum. 

Haberi beklektik… Seçim var ya, acaba muhalefet partileri, atdayları bu konuya ne diyecek! Şaşırmadım ses yok!

Biz bekledik… Acaba bu konuya toplum ne diyor diye? Haberlerin ve sosyal medya sayfalarındaki yorumları inceledik ki gerçekten haklıymışız. Yorumlarda hep eleştiri vardı. Olumlu yorum görmedik.

Bütün ülkede olduğu gibi, cezaevi sayısı artırılması, Niğde’de iki cezaevi varken 3’ncü bir cezaevi yapılması olumlu bir şey değil, müjde olarak verilmez bu konu.

Bu haberin özü “Suç - suçlu oranı artıyor” demektir.

Aslında bu tür haber Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürüne veya Niğde’de Cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısına yaptırılır. Söyletilir.

Cezaevlerini azaltmak müjdedir. Niğde Kapalı Cezaevimiz boştu, atıldı, mahkum yoktu o yüzden kapatılıyor demek müjdedir.

Altunhisar – Bor Yolu üzerindeki Göçmen Geri Gönderme Merkezi sessiz sedasız hizmete sokuldu. Çok kişinin haberi bile yok. Çünkü bu yatırımlar olumlu yatırım değil. Tedirgin edici yatırımlardır.

Cezaevleri istihdam alanı gibi düşünülemez. Yatırım diye sunulamaz.

Suç ve suçlu oranı artıyor. Onca çıkan örtülü örtüsüz aflara rağmen cezaevleri yetmiyor. 2020 rakamlarını edinebildik. 17 Cezaevi yenilendi kapasitesi artırıldı. 26 Yeni cezaevi ihale edilmiş... 2022 Yatırım programında 36 yeni cezaevi inşaatı için ödenek ayrılmış.  2024 deki durumu düşünün.

Tutuklu sayısında onlarca ülkenin üzerindeyiz. Bizi geçen sadece birkaç totaliter, diktatörlük ile yönetilen ülkeler var. Bu verilerde ülkemizin hızla Ortadoğu ülkesi yolunda olduğunu gösterir verilerdir.

Cezaevi ve tutuklu sayısı ülkenin eğitimi ve demokrasisi ile hatta haberdeki gibi siyaseti ile  paralellik gösterir.

...Whatsapp Image 2024 03 17 At 02.37.10

İLGİLİ HABER AYNEN AŞAĞIDA - VİDEOSU AYNEN YUKARIDA

Niğde'nin Cevher'i Niğde'ye Işık Olmaya Devam Ediyor

Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Niğde halkı için projelerini peş peşe sıralıyor.

Son olarak 2. Tekno Park müjdesini veren Vekil Uzkurt, çok geçmeden sıcağı sıcağına Kapalı Cezaevi müjdesini de verdi.

Ankara'da gerçekleştirdiği yoğun bürokrasi görüşmeleri sonucunda 422.352 m2 alana kurulacak, 1568 kişi kapasiteli ve 300 kişinin çalışacağı yeni bir Kapalı Cezaevi müjdesini veren Vekil Uzkurt:

"Bugün, güzel şehrimiz Niğde’miz için yeni bir yatırımın müjdesini kıymetli hemşehrilerimizle paylaşacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Daha önce birtakım bütçe ve teknik aksaklıklardan dolayı ihalesi iptal edilen ve yatırımı ertelenen yeni bir Kapalı Cezaevinin ilimizde yapılması, yatırım programına alınması ve ödenek tahsisi için geçtiğimiz günlerde Ankara’da yoğun bir bürokrasi trafiği yürütmüş bulunmaktayım.

Bu süreçte, Adalet Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığımız ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüz ile cezaevi yatırımının ilimize kazandırılması için defalarca görüşmemiz oldu. Bu görüşmelerimiz neticesinde kapalı cezaevinin 2024 yılı yatırım programına alınması ve özellikle ödenek tahsis edilmesi ve ihalenin önümüzdeki günlerde gerçekleştirilip bir an önce yapımına başlanması konusunda gerekli onayları almış ve süreci başlatmış bulunmaktayız. Bu büyük yatırım ilimize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir  Uzkurt Niğde'nin istihdamı için yürüttüğü yoğun çalışmalarına destek olan Adalet Bakanlığına ve Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanına şükranlarını sunmayı ihmal etmedi.

Vekil Uzkurt:

"Israrlı taleplerimize olumlu karşılık vererek bu yatırımın ilimize kazandırılması ve ödenek tahsisi konusunda bize destek olan başta Adalet Bakanımız Sn. Yılmaz TUNÇ beye, Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanımız İbrahim Şenel Bey’e, Adalet Bakan Yardımcımız Ramazan Can bey’e, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürümüz ve Müdür yardımcımıza gösterdikleri ilgi ve verdiği desteklerden dolayı şükranlarımı arz ediyorum."

Niğde'yi kalkındırma yolunda emin adımlarla ilerleyen Vekil Uzkurt Kapalı Cezaevi müjdesinin projesi hakkında verdiği bilgilerde:

"Bu yatırım gerçekten, ilimizin ekonomisine sağlayacağı katma değer açısından son derece önemli ve büyük bir yatırım. Merkez İlçe, Sazlıca Kasabası, Yukarı Mahalle mevkiine yapılacak olan L tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, yaklaşık 422 bin 352 m2 taşınmaz alana kurulacak ve kapasitesi 1568 kişi olacaktır. Aynı zamanda faaliyete geçtikten sonra bu cezaevinde 300 kişi çalışacaktır. Bu denli büyük bütçeli bir yatırım, gerek inşa aşamasında gerekse faaliyete geçtikten sonra ilimiz ekonomisine, istihdamına ve sosyal alanlarının gelişmesine çok önemli katkılar sunacaktır." ifadelerine yer verdi.

Göreve geldiği ilk günden itibaren 'İşimiz de Niğde gücümüz de' şiarı ile hareket eden Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt müjdelerin devamının geleceğini belirterek:

Niğde’den Koray Aydın’a tam destek Niğde’den Koray Aydın’a tam destek

Yatırımın ilimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizler hemşehrilerimizin bize verdiği emaneti layıkıyla taşımak ve aşık olduğumuz şehrimize hizmet etmek ve bu tür proje ve yatırımların gerçekleşmesi içi durmaksızın çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda başka proje ve yatırımların da müjdesini hemşehrilerimizle paylaşacağız diyor saygılar sunuyorum. İşimiz de Niğde Gücümüz de… " dedi.

Editör: Selim GÖKEL