Milliyetçi Hareket Partisinin 12 Şubat 2012 Pazar günü yapılacak olan 10. Olağan Kongresinde MHP Bor İlçe Başkanlığına adaylığını bir basın açıklamasıyla yapan Turan Uçan “ Bor İlçemizin önümüzdeki 25 yılına ışık tutacak projelere ve bunları gerçekleştirecek  kabiliyete sahibiz,  Buna zaman içerisinde herkes şahit olacak, görecek ve yaşayacak” dedi.


Turan Uçan İlçe Başkanlığı adaylığı açıklamasının başında , Mhp’nin kuruluşundan bu güne kadar ilçe teşkilatı ve diğer yan kuruluşlarda halen görev yapan ve  hakkın rahmetine kavuşan bütün dava arkadaşlarını rahmetle, minnetle  anarak başladığı açıklamasında ;  ’’Arkadaşlarım ve ben 70’li yıllardan bu yana sırasıyla Büyük Ülkü Derneği, Ülkü Yolu Derneği, Ülkücü Gençlik Derneği ve Ülkü Ocakları Derneği’nden gelen, alt yapısı itibarıyla geniş bir vizyon ve kabiliyete sahip, teşkilatı iyi bilen ve Bor halkıyla barışık, insanımızın gönlüne giren, meselelere hakim, çözüme yönelik önerileri olan ve en önemlisi Türk Milliyetçiliğinin yıllar boyu neferliğini yapmış, memleketini ve insanını seven, halkın içinden ve halkla beraber, nihayetinde “Türk-İslam hizmet eri “  olan bir ekipten oluştuğumuzu belirtmek istiyorum’’ dedi.

“ Ülkücü teşkilatçıdır, tavır sahibidir, farklıdır, örnektir “

Turan Uçan açıklamasının devamında, Ülkücünün teşkilatçı, tavır sahibi, aksiyoner ve örnek olması  gerektiğini belirterek “ Ekip olarak yüksek hedeflerin adamlarıyız, Türk Milliyetçileri olarak bizler Turan Ülküsü gibi İslam Davası gibi yüksek mefkureleri amaç edinmiş ve bunun için her şartta mücadele etmiş insanlarız. Hedefimiz ucuz, günü birlik hesaplar asla olmamıştır,  olmayacaktır. Bulunduğumuz ülkede, ilimizde ve ilçemizde her türlü fedakarlığı yaptık, mücadele ettik ve  temsil ettiğimiz davayı yüceltme mücadelemiz yine devam edecektir.

Siyasete yeni bir anlayış gelecek “

Yapılacak Kongremizin ardından artık hiç bir şey eskisi olmayacak, siyasete yeni bir anlayış ve nefes getireceğiz,  kadın kollarımızla, ocak teşkilatımızla, mahalle, işçi, memur, esnaf ve diğer sivil toplum kuruluşları ile Bor İlçemizde ilk önce  yerel anlamda ve  her konuda  iktidar olmayı hedefliyoruz” diyen Turan Uçan açıklamasının sonunda diğer adaylara da başarılar dileğini ileterek, MHP’nin bu kongreden daha güçlü çıkması temennisini belirtti.

Turan Uçan Kimdir?

1960 yılında Bor İlçesinde doğdu. Niğde Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi iken siyasi şartlardan dolayı ayrılarak,  lise öğrenimini Ankara Abidinpaşa Endüstri Meslek Lisesini tamamladı. Ekonomik ve siyasi sebeplerden dolayı Yüksek Öğrenimini tamamlayamadı. Askerlik hizmetinin ardından İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Radyoloji Bölümünde teknisyen olarak iş hayatına atıldı. Çalıştığı kurumlarda teşkilatçılığı ile ön plana çıktı. Kamu-Sen İstanbul Şubesi kuruluş çalışmalarında bulundu. 1989 Yılında Hasret Ajans Matbacılık ve İletişim Hizmetleri adında Çağaloğlu’nda bir şirket kurdu ve memurluk görevinden ayrılarak, Matbaa ve Gazetecilik iş hayatına atıldı.

Adından çok söz ettiren Niğde Hasret Gazetesi’ni çıkardı. İstanbul’da bulunan Niğdelileri bir araya getirmek amacıyla Niğde Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin kurulmasında genel koordinatör olarak görev aldı. Derneğin binasının satın alınmasında büyük emek ve katkı sağladı. Dernek çalışmaları sırasında binden fazla öğrenciye karşılıksız burs verilmesine önayak oldu.

İstanbul’da Niğde MHP’liler adında bir platform oluşturarak, Niğde MHP İl Başkanlığı binası ve bir ambulansın alınmasında büyük pay sahibi oldu.

Uzun süre Eminönü MHP İlçe Teşkilatı yönetiminde yer alan Turan Uçan Türk Milliyetçiliği fikrine katkı veren dernek, vakıf ve diğer kuruluşlara maddi manevi katkı sağladı.  Bir çok sivil toplum kuruluşunun yönetiminde yer aldı. Bunlardan bazıları ; Turan Vakfı, İnsan ve Demokrasi Vakfı, Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı, Gazeteciler Birliği, Batı Trakya Derneği, Doğu Türkistan Derneği…gibi.

İstanbul’da kaldığı süre içerisinde Bor İlçemizden hiç kopmayan Turan Uçan iki yılı aşkın zamandır Bor İlçesinde ikamet etmekte birikim ve tecrübesini memleketine aktarmak üzere  MHP Bor İlçe Başkanlığına aday oldu.


 

Editör: TE Bilişim