İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım ; "Hükümet ve Genelkurmay Başkanı derhal istifa etmelidir" dedi.


Bingöl’de, 8 polisimizin ardından, dün de 10 Mehmetçiğimiz şehit edildi. 

70 Mehmetçiğimiz de PKK pususunda yaralandı.Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

BOP Eşbaşkanlığının yönettiği bu Hükümetle, Türk Silahlı Kuvvetleri arkadan vurulmakta, komutanlar tertiplerle tutsak alınmakta ve her gün şehitler verilmektedir.
Bu süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yetkileri elinden alınmış, silahlı kuvvetlerimiz vali ve kaymakamların emrine verilmiş ve karakollara hapsedilmiştir.
Asker ve polis kendisini dahi koruyamaz hale düşürülmüştür.

Genelkurmay Başkanı ise Tayyip Erdoğanların yanındadır. PKK’ya karşı Kuzey Irak’ta yuvalanan terör karargâhına operasyon için Amerika’nın iznini dilemektedir.
Tablo budur! Bu tabloyu yaratanlarla, teröre karşı mücadele yürütülemez, şehitler gelmeye devam eder, Türkiye bölünür.

Milletimiz, güçlü devlet, güçlü ordu istemektedir.
Güçlü devlet için güçlü ordu zorunludur.
Bugün devlet, teröre karşı acz içindedir.
Türk Ordusunun eli kolu bağlanmıştır.

Bugün, teröre ve bölücülüğe özgürlük sağlayan düzenlemelere değil, terörün kararlılıkla tasfiyesi için gerekli ciddi uygulamalara ihtiyaç vardır.Ancak AKP Hükümeti’nin misyonu bunu uygulamak değil; aksine, devleti çaresizliğe mahkûm etmek ve çözülmesini sağlamaktır.
PKK askerlerimizi şehit ederken, Hükümet komutanlarımızı zindanlara doldurarak bu plana hizmet etmektedir. Görevleri Türk Ordusu’nu yenilgiye uğratmaktır.
“Güçlü Ordu, Güçlü Devlet”, ancak bağımsızlık ve egemenliği esas alan bir hükümetle mümkündür. Halkın özgür olması da, ancak güçlü milli devletiniz varsa mümkündür.

Çözüm, Türkiye’mizi, Milletin iradesini ayağa kaldıracak bir milli hükümete kavuşturmaktır.
Terör belasından kurtulmak için, öncelikle yabancı müdahalesini önlemek gerekir. Devleti çaresizlikten ve çözülmeden kurtarmak için, bölücü teröre karşı devletin yaptırım gücünü, milletin bütün olanaklarını seferber ederek, kararlı ve etkin biçimde uygulayacak bir Milli Hükümet’e ihtiyaç vardır.

 

Milli Hükümet, tekmil milleti, “ABD ve yabancılar karışmasın!”, “Türkiye halkı olarak biz çözeriz!”, “Ağalık, şeyhlik gibi Ortaçağın bölücü kurumlarını tasfiye ederek özgürleşecek, memleketin efendisi olacağız!” çizgisinde birleştirerek, devletin gücünü halkın yararına kullanıp, terörü önleyecek, vatanın bütünlüğünü, Türküyle Kürdüyle Büyük Milletimizin birliğini yeniden sağlayacaktır.

Teröre karşı güçlü ve kararlı önlemler alıp, durdurulması için yasalarımızda gerekli yetkiler fazlasıyla mevcuttur.
Seferberlik ve Savaş Hali Kanunu’nun 10. maddesi bugünkü duruma tanımlamakta ve çözümün ilk adımı göstermektedir:
“Savaşı gerektirecek bir durumun başgöstermesi, ayaklanma olması veya vatan veya Cumhuriyete karşı kuvvetli ve eylemli bir kalkışmanın veya ülkenin ve milletin bölünmezliğini içten ve dıştan tehlikeye düşüren davranışların ortaya çıkması hallerinde, ... genel veya kısmi seferberlik ilanına karar verilir”.
İlk adım olarak seferberlik ilan edilmelidir.

Ancak bütün bunları uygulayabilmek için, Milli Hükümete ihtiyaç vardır.
PKK ile “Oslo Mutabakatı” imzalayan Tayyip Erdoğanlarla ve “Kandil’deki PKK karargâhına operasyon için Amerika’nın izni gerekir” diyen bu Genelkurmay Başkanıyla hiçbir tedbirin sonuç alması mümkün değildir.
AKP iktidarı altında, terör engellenemez, Türkiye’nin bütünlüğü kurtarılamaz.
İcazet dilenen komutanla ordu güçlü olamaz.
Hükümet ve Genelkurmay Başkanı derhal istifa etmelidir.



 
Z.Cem Yıldırım

  İP Niğde İl Başkanı

 

Editör: TE Bilişim