AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde’nin LYS’deki başarısı ve Türkiye Birincisini çıkarmasını değerlendirdi. Niğde’nin elde ettiği başarının tesadüf olmadığını ifade den Kavaklıoğlu, bunun Niğde’nin eğitimde son yıllarda büyük gelişim gösterdiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

 

LYS Matematik Fen 2 ve Matematik Fen 3 puan türlerinde Türkiye Birincisi olan Niğde Fen Lisesi öğrencisi Tamer Taşkıran'ı elde ettiği başarı nedeniyle kutlayan Kavaklıoğlu, Türkiye Birincisinin Niğde’den çıkmasının öğrencilerin özgüvenini güçlendirdiğini söyledi. Eğitimde büyük mesafelerin kat edildiğini kaydeden Milletvekili, TM puanına göre Niğde’nin en başarılı 5. İl olmasının da bu başarılı tabloyu taçlandırdığını sözlerine ekledi.

 

Kavaklıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu başarının kazanılmasında milli eğitim camiasına, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, gayretli öğrencilerimize ve fedakâr velilerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gelecekte başarılı bir nesil yetiştirmek için temeli sağlam atmak lazım. Eğitime yatırımın değeri büyüktür. Bizler de Niğde’de eğitimin çıtasını yükseltmek için var gücümüzle çabalamaktayız. Sadece fiziksel açıdan değil niteliksel açıdan da eğitimi güçlendirmeye çalışıyoruz. Başarılar da eğitimde ne kadar büyük mesafelerin kat edildiğini gösteriyor. Ayrıca hükümetimiz eğitim seviyesinin yükselmesi için çok büyük hamleler gerçekleştirdi. Son olarak zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla da artık herkes en az lise mezunu olacak. Her öğrencimize tablet bilgisayar verilecek. Gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlıyoruz”.

 

 

Editör: TE Bilişim