Arasında Niğde'nin bulunmadığı   Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattı hakkında CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in Kapadokya Bölgesinde  Peribacalarının  etkilenmesi riskini gündeme getirmesi ve ardından sitemizde de yer alan tartışmalar devam ediyor. 

Haber; Selim GÖKEL

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in Hızlı Tren açıklamalarına Kapadokya  Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Yakup Dinler tepki gösterdi. Ardından Ak Parti İl Başkanı Mehmet Tanrıver bir basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Ak Parti İl Başkanı daha ileri giderek, Kapadokya bölgesi illerinin içinde Niğde'nin olmadığını iddia etti.

NİĞDE KAPADOKYA İLLERİ ARASINDA DEĞİL İDDİASI

Konu ile ilgili Nevşehir sivil toplum kuruluşları da çeşitli şekilde Hızlı Tren için desteklerini belirtirken. Niğde Milletvekilleri, Niğde Ak Parti Yönetimi ve Ticaret Odasıdan hiç ses çıkmadı. Hızlı Tren konusunda ses çıkmadığı gibi, Niğde'nin Kapadokya illeri arasında yer almadığı iddiaları na tepki göstermediler. 

Sitemizde aşağıda linklerini verdiğimiz tartışmalara bugün Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'de katıldı. Milletvekili Ebubekir Gizligider twitter hesabından CHP ve CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer'i hedef alan sert açıklamalarda bulundu. 

NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİNDEN SERT AÇIKLAMALAR

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer  Fethi  Gürer'in Nevşehir'den geçmesi planlanan ancak Peribacaları ve Kapadokya bölgesinin tarihi dokusuna zarar vereceği düşüncesindeki Hızlı Tren projesi hakkındaki açıklamalarına cevaben twitter hesabından verdiği yanıt şöyle;

Niğde CHP Mv.nin geçtiğimiz haftaki ipe sapa gelmez, dikkat çekmeye yönelik alt yapısı ve teknik bilgisi olmayan açıklamasına cevap vermeyi gereksiz bulmuştum.

Yeni bir açıklamayla Kapadokya'nın başkenti" gibi yeni bir hezeyanda bulunmuş. 100'ü aşkın ülkeden yılda 3 milyonu aşkın misafir ağırlayan ve dünyada TR'nin en çok bilinen vitrin markalarından olan bölgemiz ile Güney (Ant) bağlantısını amaçlayan hızlı tren hattı aynı zamanda inanç merkezlerini (Konya-Hacıbektaş) de bir araya getirecektir.

Kapadokya'nın merkezinin neresi olduğu meselesi ise geri zeka sendromu yaşamayan vasat akıldaki her dünyalıunun malumudur. 1. Köprüye 1973'te karşı çıkan zihniyet bugün 3. Köprüye de, Kanalistanbul'a da, havalimanına da hızlı trene de karşıdır, tıpkı milletin her tür değerine geçmişte de karşı olduğu gibi Amaç dikkat çekip polemik çıkarmaksa kralını yaparız ama bizim amacımız hizmetimizle ön plana çıkmaktır.2011'de seçildiğimizde hızlı tren 2035 hedeflerinde yer alan bir taslakken bugün 2023 ve inşallah daha öncesinde kavuşacağımız ve proje ihalesi yapılmış hükümet programlarımızda da yer alan ve şehir-bölgenin çılgın projesidir.

Niğde Ak parti mv.lerimizle geçen 4 yılda olduğu gibi başta tarım ve diğer ortak konularda birlikte çalışmaya devam edeceğiz.Bir kez daha alternatifi olduğu günden bu yana koalisyonlara yamanmak dışında asla iktidara gelemeyen-gelemeyecek zihniyetin yerel reklam ve gündeme gelme çabasının hezeyanlarını gördük. Nevşehir ve Kapadokya sahipsiz değildir.

HİÇ KİMSE EDEBİMİZE GÜVENİP EDEPSİZLİK ETMESİN. Allah'ın lütfu Kapadokya markasını el ele vererek daha yukarı taşırsak Niğde-Kayseri-Kırşehir ve Aksaray da aynı oranda menfaatlenecektir"dedi. 


NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİ HAVALİMANI KAPATILMASINA SUSKUN

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'in Kapadokya Havalimanı'nın kapatılması ile ilgili hiç bir açıklama ve paylaşım da bulunmadığı da dikkat çekti. 

NİĞDE SİYASİ VE İŞ ÇEVRESİNDEN SES ÇIKMIYOR... YARIN BASIN TOPLANTISI VAR


Bütün bu tartışmalar yaşanırken, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen'in  Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir ile Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın  parti seçim  vaadlerinde yer almasına rağmen,  Yüksek Hızlı Tren ve Niğde'nin Kapadokya illeri arasında bulunmadığı iddialarına yanıt vermemeleri, bir açıklama yapmamaları manidar bulunurken. Yarın, Pazartesi günü ise CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in İl Başkanlığı binasında bir basın açıklaması yapacağı öğrenildi. 







İLGİLİ HABERLERİMİZ AŞAĞIDA LÜTFEN TIKLAYIN

Ömer Fethi Gürer, Yüksek Hızlı Tren'in Kapadokya'nın Dokusuna Zarar Vereceğinde İddialı

Hızlı Tren Tartışması Büyüyor... Ak Parti Nevşehir İl Başkanından Açıklama

Niğdelinin Beklemekten Başka Yaptığı Bir Şey Yok!

Niğde'yi Savundu, Niğdeliden Ses Çıkmadı... Tepki Nevşehir'den Geldi

Ömer Fethi Gürer'den İlginç Yüksek Hızlı Tren İddiası

 
Editör: TE Bilişim