30 Mart seçimlerinin ardından Mersin’de adeta hezimete uğrayan Ak Parti’de yapılan revizyon sonuçlandı. İlk olarak İl Başkanı Mekin Merter Salt’ın istifasını isteyen Ak Parti Genel Merkezi, uzun mülakatların ardından Ak Parti’nin yeni il başkanı olarak  bir  Niğdelide karar kıldı.

Haber: Selim GÖKEL

 
Ak Parti Mersin İl Başkanlığı için 4 isimle Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkan Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, eldeki veriler ışığında 41 yaşındaki SMMM  İsmal Taşpınar ismini Mersin İl Başkanı olarak yazdırdı.
 
 Taşpınar, atamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, kendisine tevdi edilen bu göreve layık olmaya çalışacağını belirterek, "Partiye şu ana kadar emek veren herkese saygı duyuyor ve teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar yapılan hizmetler nedeniyle bir tecrübe oluştu, biz de bu tecrübeden en iyi şekilde yararlanmaya çalışacağız, istifade edeceğiz. Bizim ilk hedefimiz önce Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ardından da genel seçimlerde partimizi Mersin'de birinci sıraya taşımak olacaktır" dedi.
 
İsmail Taşpınar Kimdir?
 
1973 yılında Niğde’de dünyaya gelen Taşpınar, Mersin Ticaret Lisesini bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1994 yılında mezun oldu. 1996'da Oy-Sa Niğde Çimento AŞ'de çalışma hayatına başladı. 1998 yılında SMMM unvanı aldı. 2006 yılında Şanlıurfa Çimento AŞ'de Mali ve İdari İşler Müdürlüğü yaptı. Halen SMMM olarak serbest çalışmaktadır.
 
Mersin Merkez İlçe Başkan yardımcısı olarak başladığı Ak Parti'deki görevi Akdeniz İlçe Başkanı olarak devam etmiş, 2010 yılındaki revizyonda bu görevden alınıp Mekin Merter Salt başkanlığındaki yönetimde Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olmuştur. Ancak Taşpınar çok kısa bir süre sonra görevinden istfa etmiş, 2011 genel seçimlerinde baba toprağı Niğde’den Ak Parti Milletvekili Aday Adayı olmuştur

 


Editör: TE Bilişim