AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, NATO’nun Afganistan’da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) bünyesinde Türkiye’nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan bir helikopterin düşmesi sonucu 12 askerimizin şehit olduğu kazayla ilgili taziye mesajı yayınladı. Şehitlerimizin ailelerinin acısını yürekten paylaştığını ifade eden Kavaklıoğlu, Afgan kardeşlerinin barış ve huzuru için görev yaparken şehit olan aziz askerlerimizin gerek Türk halkı gerekse Afgan halkınca daima minnetle anılacağını ifade etti.

 

Mesajında “Milletçe derin bir üzüntü duyduğumuz kazada şehit olan 12 askerimiz Türk milletinin insanlık adına üstlendiği görev kapsamında görev yapan fedakarlardı” diyen Kavaklıoğlu  uluslararası misyonlarda üstlendiği görevlerle dünya ve bölge barışına önemli katkılarda bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerimiziz dost ve kardeş Afgan halkının zor gününde yanlarında olmaya devam edeceğini de belirtti. Kavaklıoğlu ayrıca kazada yaşamını yitiren 4 Afgan sivil için de oldukça üzüntülü olduğunu kaydetti.

 

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu mesajını “Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, yüce milletimize ve ülke içinde ve dışında görev yapan tüm Türk Silahlı Kuvvetler mensuplarına sabır, başsağlığı ve metanet diliyorum” diyerek tamamladı. 




Editör: TE Bilişim