Kemerhisar Belediye’sinden haberimiz ile ilgili jet açıklama geldi.

 

Kemerhisar Belediyesi Beytullah Kirazcı sitemizde yayınlanan  Ehli Hayır Derneği’nin Kemerhisar Beldesinde Işık Düğün Salonunda yapmak istediği etkinlik ve sonrasında yaşananlar hakkında açıklama yaptı.

 

Beytullah Kirazcı açıklamasında iddialar ile ilgili şöyle dedi ; Kemerhisar’da yapılacak olan Kur’an-ı Kerim okuma ve semazen etkinliği sorumlu mülki idare amirimiz Bor Kaymakamlığı tarafından, ne Bor Müftülüğü tarafından, ne de Kemerhisar Belediyesinden  izin alınmamıştır. Keza etkinlikte bulunmak istenilen salon Kemerhisar Belediyesine ait olup, bugüne kadar her hangi bir  kiralama konusunda veya izin konusunda bir başvuru yapılmamıştır. Bahse konu etkinliğin sağlıklı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesi yine etkinlik sırasında oluşabilecek olası  olumsuz bir durum düşünülerek etkinlik yapmak isteyen dernekten bu etkinliği yapmak üzere kesin başvuru belgesi istenmiştir. Israrla bu tür bir başvuru yapmayacaklarını belirtmeleri üzerine, Belediyemiz tarafından bahse konu olay Bor Kaymakamlığına bildirilmiştir. Anayasal güvence altında olan gösteri ve yürüyüş yasası hakkına saygılı olan Kemerhisar Belediyesi bu etkinliğin belediyemize ait binada değil, belediyemiz sınırları içinde topluma açık olan her hangi bir yerde yapılmasını  tavsiye etmiştir. Provokatif davranışta bulunarak belediyemizi zor durumda bırakmak isteyen bu unsurlar hakkında yasal süreç başlatılmış olup, vatandaşlarımızın düzgün hizmet alması Anayasal güvence altında olup, 30 Mart’tan bugüne kadar bir kaç dini kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak, kermes, Kuran-ı Kerim okunması, kutlu doğum haftası, mevlit gibi etkinlikler düzenlenmiştir.  

 

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri gibi, ne idüğü belirsiz, vatandaşlarımızın dini duygularını sömüren, bu tür cemaat oluşumlarının devletimizin ve milletimizin bekası için yasal sınırlar içeresinde hareket etmeye davet ediyor, vatandaşlarımız bu tür provakosyon açıklamalarına karşı aklı selim davranmalarını saygılarımızla rica ediyorum”dedi.

 

CHP’li Kemerhisar Belediyesi için şok iddia - İlgili haberimiz için TIKLAYIN


Editör: TE Bilişim