Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Hakan Er 3 Mayıs Türkçüler Günü nedeni ile yazılı basın açıklaması yaptı.

 

Esasında 3 Mayıs olayları, II. Dünya Savaşı'nın seyri ile alakalıdır ve dönemin hükümetinin Almanlara karşı üstünlük kuran Ruslara Türkçüleri feda ederek bir siyasi rüşvet vermesi olayıdır.

 

 Türkiye Ruslara karşı, yalnızlık içinde karşı koymaya çalışmaktadır. 3 Mayıs 1944 duruşması o sırada tam aranılan fırsat olarak değerlendirilir. Türkçüler üzerinde şiddet uygulanarak Ruslar bir şekilde memnun edilmeye çalışılır.

 

3 Mayıs'ta bir araya gelen ve gösteriler yapan gençler birer birer tespit edilip toplanır ve tutuklanır. Milliyetçi gençler kıyasıya dövülür. Nihal Atsız da aynı gün duruşmadan çıktıktan sonra polis tarafından gözaltına alınır. Alparslan Türkeş anılarında bu olayları şu şekilde anlatmaktadır: " 3 Mayıs 1944 günü heyecanla sokağa fırlayan gençler kıyasıya dövüldüler. Kafaları yarıldı, gözleri patlatıldı. Bazılarının kolları, kaburgaları kırıldı."

 

Türk ülkesinde, Türk mahkemelerinde, suçları Türkçülük olanları cezalandırabilmek için çok değişik oyunlar oynanmıştır.  İşkence iddialarıyla ilgili olarak Savcı Kazım Alöç'ün şu ifadeleri işkencelerin yapıldığını doğrular mahiyettedir : "Biz bunları huzurunuza vatan hainleri, caniler ve katiller olarak getirdik. Bunları Pera Palas Oteli'nde yatıracak
değildik. Onlar müstahak oldukları muameleyi görmüşlerdir. Elbette onlara her
nevi zulüm yapılmış ve yapılacaktır".

 

Hüseyin Nihal Atsız bu olayları şu şekilde özetlemektedir:

 

Türkçülükte ilk hareketi 3 Mayıs 1944 Çarşamba günü, Ankara'daki birkaç bin meçhul Türk genci yaptı. Bu bakımdan Türkçülük tarihinde onların hususi bir şerefi vardır. Bundan sonra 3 Mayıs Türkçülerin günüdür. Ona bir bayram diyemeyeceğiz. Çünkü yıllarla süren büyük ızdırabımız o gün başlamıştır. Ona bir matem demek de kabil değildir. Çünkü bunca sıkıntıların arasında bize büyük bir imtihan vermek, yürekliyle yüreksizi er meydanında denemek, yahşı ile yamanı ayırmak fırsatını vermiştir. O güne kadar tehlikelerden gafil bir çocuk toyluğu ile yürüyen Türkçülük 3 Mayıs'ta gafletten ayrılmış, maskelerin arkasındaki iğrenç yüzleri görmüş, can düşmanlarını tanımış, dost sandığı hainleri ayırt etmiş, hayalin yumuşak bulutlarından gerçeğin sert topraklarına düşmüştür.Böyle sağlam bir sonuca varmak için çekilen bunca sıkıntılar boşa gitmiş sayılmaz. Bundan dolayı biz 3 Mayıs'a Türkçülerin günü deyip çıkıyoruz.

 

            Bu nedenledir ki;

 

·        3 Mayıs Türkçüler Günü, bir millete ait olabilme şuurunun günüdür!

·        3 Mayıs Türkçüler Günü, beş bin yılı aşkın tarihiyle insanlığa milliyeti ve millet kavramlarını öğreten yüce Türk milletini sevmenin günüdür!

·        3 Mayıs Türkçüler Günü, dilde, fikirde, işte birlik olabilme sevdalısı yüreklerin günüdür!

·        3 Mayıs Türkçüler Günü, faşizme, komünizme ve her türlü emperyalizme karşı mücadelenin adıdır!

·        Turan sevdalıların bayramıdır!

 

3 Mayıs 1944’te Hüseyin Nihal Atsız Bey ve dokuz arkadaşının başlattığı ve günümüze kadar süregelen 3 Mayıs Türkçüler Günümüz kutlu olsun!

Sözlerimi Oğuz Ata’nın o büyük duasıyla bitiriyorum:

 

“Allah Türk’ü korusun ve yüceltsin!” Ne mutlu Türk’üm diyene!

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

  

Hakan ER, MHP Niğde İl Başkanı

 

Editör: TE Bilişim