MHP : Bor Şeker Fabrikası’nın mevcut koşullarda özelleştirilmesi halinde kapanacak!”


MHP’li Hakan Er, Bor Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi sonucu Niğde ekonomisinin yılda net 120 Milyon lira kayıp yaşayacağını ifade ederek, “Şeker Fabrikası’nın kapanması halinde kimse bu vebalin altında yaşayamaz!” dedi.

 

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK / TYN HABER

 

İşte Bor Şeker Fabrikası!

“410 Bin ton şeker pancarı işleniyor!

50 Bin ton şeker üretiliyor!

102 bin ton yaş küspe çıkıyor!

600 işçi kardeşimiz çalışıyor!

4 ilde, 8 ilçede 3 bin 800 çiftçi kardeşimiz pancar satıyor!

49 Milyon liralık pancar alıyor!

3 milyon lira Niğdeli nakliyatçılara para veriliyor!

8 milyon liralık Niğde ve Bor’dan fabrikaya satın alma yapılıyor!

17 milyon lira Niğdeli Borlu müteahhitlere para aktarılıyor!

20 milyon lira maaş ödemesiyle Bor ekonomisini ayakta tutuyor!

Depolar için 41 bin lira Borluya kira ödeniyor!

10 milyon lira devlete vergi veriyor!

Toplamda Niğde ekonomisine yüzde 80’ni gitmek üzere 160 milyon lira katma değer kazandırıyor.” Diyerek tüm dikkatleri üzerine çeken MHP İl Başkanı Hakan er, Niğde için hayati önem arz eden Bor Şeker Fabrikası için ortak akıl çağrısında bulunarak büyük bir kampanya başlatarak, Niğde ekonomisine bu darbeyi vurdurtulmayacaklarını ifade etti.

 

                         

Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Hakan Er, Bor’un ve Niğde’nin kanayan yarasına neşter vurdu! Niğde ekonomisinin can damarı olan Bor Şeker Fabrikası’nın özelleştirilme kararı alınmasının ardından fabrikaya ziyarete giden Er, burada bir dizi incelemelerde bulunarak konuyu Niğde ve Türkiye gündemine taşımaya karar verdi!

Dün öğle saatlerinde Bor Şeker Fabrikası’na giden MHP İl Başkanı Hakan Er, Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın MHP Niğde ve Bor Teşkilat yöneticileri, işçilerle birlikte yemek yedi. Yemek esnasında işçilerin sorunlarını dinleyen Er, Bor’un ve Niğde’nin kabusu olacak olan fabrikanın kapanma ihtimaline karşı elinden geleni yaparak kapattırmayacaklarını ifade etti.

 

Er: “Kabusa Son Vereceğiz!”

Niğde ekonomisine en az 130 milyon liralık girdi sağlayan fabrikanın Niğde’de en çok net ve dolaylı istihdam yaratan işletme olduğuna dikkat çekerek buranın özelleştirilmesi durumunda, kısa vadede fabrikanın kar etmesine rağmen kapanma riskinin olacağını ifade eden MHP’li Hakan Er; “Maalesef hükümet kar eden ve Niğde’nin can damarı olan bu fabrikayı özelleştirme kararı aldı. Bizler iktisadi açıdan özelleştirmeye karşı değiliz. Fakat bu fabrikanın stratejik önemi hiç tartışılmaz! İstihdam, katma değer, üretim değerleri ortadayken, devletten bir kuruş almadan Niğde’ye para kazandırıyor!” diyerek fabrikanın önemine dikkat çekti.

Hakan Er, fabrikanın özelleştirilmesinde başka iktisadi hesapların yapıldığına dikkat çekerek; “Aldığımız duyumlara göre Bor Şeker Fabrikası, Ereğli Şeker Fabrikası ve Ilgın Şeker Fabrikası beraber özelleştirilecek. Yani paket halinde bir özelleştirme! Ereğli Fabrikası üretim kapasitesi olarak Bor’un 2.5 katı! İşleme kapasitesinde ise Bor Şeker Fabrikasının 3 katı. Eğer bu 3 fabrikayı alan şirket, iktisadi bir hesap içine girerse, maliyetleri düşürme kararı alırsa 110 kilometre ötedeki Ereğli Şeker Fabrikası’nın kapasitesini artırarak Bor Şeker Fabrikası’nı kapatır haklı olarak. Çünkü buraya ayıracağı paranın 4’de birine Ereğli Şeker Fabrikası’nı güçlendirir. Görünen köye kılavuz istemez! Üretici de pancarları Ereğli’ye götürmek zorunda kalır. Böylece 600 işçi çıktığı gibi Bor ve Niğde ekonomisine giren toplam “130 milyon lira buhar olur! Bu kabustur ve MHP bu kabusu bilmektedir ve son verecektir!”

 

Hakan Er’den Ortak akıl Çağrısı!

MHP’li Hakan Er, Şeker İş Sendikası’nı ziyaret ederek, bütün Niğdeli insanlara seslendiği Ortak Akıl Çağrısını açıkladı!

İlke olarak MHP’nin stratejik kurumların özelleştirilmesine karşı olduğunu açıklayan MHP’li Hakan Er, ama milletin üstüne yük olan kurumlara da geçit vermeyeceklerini açıklayarak, Bor Şeker Fabrikası’nın Niğde’nin altın yumurtlayan tavuğu olduğunu ifade ederek kimsenin bu tavuğu kestirmemesi gerek diyerek;

“Niğdeli tüm hemşerilerime, iş adamlarına, siyasilere, bürokratlara sesleniyorum. Madem ki hükümet böyle bir özelleştirme kararı almış. Bu fabrikanın kar ettiği ve art değer sağladığı tartışılmaz bir gerçek! Bor Şeker Fabrikası’nın tek başına özelleştirilmesini sağlayarak işçilerden, iş adamlarından kısacası Niğdeliden oluşanlar bu fabrikayı satın alsın. Böylece işletme daha rekabetçi piyasada daha çok kar edebilme ihtimali olduğu gibi, tüm Niğdelilerin can damarı olan fabrikanın kapatılma riski ortadan kalkar. Ben Milliyetçi Hareket Partisi’nin il başkanı olarak, tüm partili ve partisiz Niğdelilere sesleniyorum! Ortak paydamız Niğde ise bu işe sıkı sarılmamız gerek! Çok değil birkaç yıl içinde özelleştirme paket halinde gerçekleşirse bu fabrika kapanır ve bizler nerede hata yaptık diye düşünerek büyük bir vebal altına gireriz. Ve milletimiz bu hatanın bedelini tüm siyasilere çıkarır. Askeri Fabrika kapandı Bor ekonomisi sekteye uğradı. Eğer şeker fabrikası da kapanırsa sadece Bor değil, Niğde ekonomisi iflas eder! NİTSO yöneticileri, iktidar partisi yöneticileri, ana muhalefet partisi yöneticileri olaya siyasi bakmadan çözüm üretmemiz gerek. Ortak aklın, gerçeğin yanında taraf olmamız gerek!” diyerek tarihi bir çağrıda bulunan MHP’li Hakan Er, konuyu Milliyetçi Hareket Partisi’nin parti grubuna ileteceğini ve MHP’li milletvekilleriyle birlikte TBMM gündemine taşıyacağını ifade etti.

 

1983’ten Beri Yüz Akımız! Yüz Karamız Olmasın!

Bor Şeker Fabrikası işçilerine kısa bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Hakan Er, 30 yıldır Niğde’nin yüz akı olan fabrikanın kapanması halinde bu fabrikanın kapanmasında gayreti olan ve ya ihmali olanların onlarca yıl boyunca yüz karası ile yaşayacağını ifade ederek, MHP olarak bu hassasiyetin farkında olduklarını belirtip, konu ile ilgili büyük bir siyasi kampanya başlatacaklarını ifade etti. Hakan Er, Niğde kamuoyunun ve Niğde medyasının bu gerçeğe eğilmesi gerektiğini ifade ederek, millet için siyaset yapan, millet için artı değer üreten herkesin Bor Şeker Fabrikası vicdani bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

 

Hakan Er’den NBŞ’ye Karşı İlk İmza!

MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, Şeker-İş Sendikası tarafından başlatılan Nişasta Bazlı Şeker’e karşı başlatılan imza kampanyasına ilk imza koyarak tüm vatandaşları bu sağlıksal konuya eğilmeye davet etti.


Nişasta bazlı şekerlerde pancar şekerine oranla bilimsel olarak zarara dikkat çeken MHP’li Er, hem pancarımıza , hem de sağlımıza sahip çıkıyoruz diyerek kampanyayı başlatan Şeker-İş yöneticilerine teşekkür etti. İmza kampanyasına MHP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Özbek ile TYN Medya Direktörü Gökhan Özbek’te imza atarak kampanyaya destek verdi.



 

 

Editör: TE Bilişim