Gürer “ Eğitimci Göksel Rıza Özkan’ın sürgünü durdurulmalıdır”

 

Araştırmacı yazar Ömer Fethi Gürer Eğitimci Göksel Rıza Özkan köşe yazılarından dolayı sürgün edilmesine tepki göstererek Rize iline sürgün edilmesinin durdurulmasını istedi.

 

Niğde ilinde yayınlanan gazetelerde ve internet sitelerinde yazdığı köşe yazılarında eleştirel olduğu gerekçesi ile sürgün kararı verilen öğretmen Göksel Rıza Özkan olayının düşünceye tahammülsüzlüğün yeni bir boyutu olarak değerlendiren Ömer Fethi Gürer ;

Fikir açıklamak demokrasiye katkıdır. Demokrasi her fikrin kendini ifade etme hakkı tanımıştır. Niğde huzurlu ve kendince sakin bir kenttir. Bu kentte yöneticiler sorun üreten değil çözen olmalıdır. Her kurumda yetkiliye gösterilen saygı onlarında mesleki işlerinde tarafsız ve aynı oranda titiz davranmalarını gerektirir. Yıllardır yazı ve düşüncelerini gündeme taşımaktadır. Farklı konularda çok sayıda öğretmeninde yazıları ve yazdıkları vardır. Olmalıdır da. Bu gune değin bu anlamda bir sorun görülmez iken Özkan öğretmeni durup dururken sürmek, ailesinden çocuklarından koparmak düşündürücüdür. Özellikle de mübarek Ramazan ayında böyle bir uygulamayı işleme koymak ise ayrıca  dikkat çekicidir.  Göksel Rıza Özkan Düşünceleri ve fikirlerini yazabilme sorumluğu gösteren ve Niğde içinde yararlı üretken fikirlerini ifade eden bir öğretmendir.   Rıza Özkan sürgün kararı durmalı ve öğretmen Özkan yazılarına devam etmelidir. Doğru olan budur.” dedi.



Göksel Rıza Özkan Kimdir?

 1963 yılında Kayseri'de dünyaya gelen  Göksel Rıza ÖZKAN, ilk,orta ve lise tahsilini Kayseri-Artvin ve Niğde İllerinde tamamladı.

1983 Yılında Bolu Eğitim Yüksek Okulu Sınıf Öğretmenliği Önlisans mezunu olarak Mardin İli Kızıltepe İlçesinne atandı.1990 yılında evlenip memleketi Niğde'ye yerleşti.

Meslekte 27.yılını Niğde 23 Nisan Havacılar İ.Ö.O. bünyesinde sürdürmektedir.1990 Yılından bu yana sendikal mücadelenin her kademesinde  yer aldı ve halen mücadele saflarında yer almaya devam etmektedir.

Evli iki çocuk babası olup Niğde İlinde yaşamaktadır.

Editör: TE Bilişim