Ziyaretin Video Görüntüleri  Aşağıda…


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Niğde'de çeşitli ziyaretlerde bulundu. Niğde Valiliği ve Niğde Belediyesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Şehit Aileleri ile öğle yemeği yedi. Jandarma Alay Komutanlığını ve Niğde Üniversitesini de  ziyaret eden Abdullah Gül ilimizdeki bazı özel kuruluşları da ziyaret etti. 

Haber: Selim GÖKEL - Dahi GEDİK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bugün sabah saatlerinde Bor İlçesi şehir merkezinden halkın sevgi gösterileri arasında kaldı. Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat tarafından şehrin altın anahtarı takdim edildi. Borluların büyük ilgisi ile karşılaşan Gül, Borluları selamlayarak şehir merkezinden Niğde'ye hareket etti. 


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk olarak  Niğde'de valiliği ziyarete ederek Vali Alim Barut'tan kent ile ilgili bilgi aldı. Tören mangasının karşıladığı Abdullah Gül, Niğde Valisi Alim Barut’tan İl hakkında bilgi aldı.


Gül, basın mensuplarının görüntü aldığı sırada yaptığı açıklamada, uzun süredir gelmek istediği Niğde'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, kentin, hem tarih hem de doğal güzellikleri ile orta Anadolu'nun cazip bir şehri olduğunu belirtti. 


Niğde kalesinin Orta Anadolu'nun sembolü olduğunu ifade eden Gül, kentin son yıllarda hızlı bir gelişme içerisinde olduğunu vurguladı. Kentin girişinden itibaren düzen ve gelişmenin göze çarptığını kaydeden Gül, Niğde Üniversitesi'nin de kent için önemli olduğunu vurguladı. 


Temasları çerçevesinde kenti daha yakından tanıma fırsatı bulacağını dile getiren Gül, "Anadolu'nun ortasında tarihi, kültürü, kendisine has kimliği ile Niğdemizin ayrı bir yeri vardır" dedi. 


Gül, Cumhurbaşkanı olarak yaptığı ziyaretlerde kentlerin sorunlarını dinleyerek bunları gerekli yerlere aktardığını belirtti. 

  


Bir basın mensubunun Niğde Üniversitesi'nin geliştirilmesine yardımcı olup olmayacağı yönündeki sorusu üzerine de Gül, üniversiteyi ziyaret edeceğini hatırlatarak, üniversitelerin şehirlere ayrı bir hava getirdiğini söyledi. Gül, üniversitelerin sadece binalardan ibaret olmadığını, verdikleri eğitim ve akademik kadrolarıyla dikkat çektiğini belirtti. 

 
Kentlerdeki üniversitelerin her alanda standartları yükselttiğini dile getiren Gül, Niğde Üniversitesinin de eski olmasının, yıllar içinde kurumsallaşarak gelişmesinin önemini vurguladı. Gül, bunun Niğde için büyük bir kazanım olduğunu kaydetti. 
Şeref Defteri'ni imzalayan Gül'e Niğde Valisi Barut, kök boyadan dokunmuş Niğde'ye özgü halı hediye etti. 


Bende Niğdeli Sayılırım 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Niğde Valiliği'nden çıkıp yaklaşık 200 metre yürüyerek Niğde Belediyesi'ne geçti. Yol boyunca vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Bazı öğrenciler Gül'e karnelerini gösterdi.

Belediye binası önünde toplanan yaklaşık 1000 kişi tarafından 'Niğde seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla karşılanan Gül, burada yaptığı kısa  konuşmada, "Ben de sizinle gurur duyuyorum. Kayseri, Niğde hep aynı. Ben Niğdeli sayılırım. O bakımdan bugün buradayım. Gün boyu temaslarda bulanacağım, sorunları dinleyeceğim. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Bu kısa konuşmanın ardından Niğde Belediyesine geçen Gül,  Niğde Belediye Başkanı Ak Partili Faruk Akdoğan'ı makamında ziyaret edip kent hakkında bilgi aldı.

Akdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'e hediye  vermek yerine 2 öğrenciye burs verip, 10 da fidan dikeceklerini söyledi. 

 Karnelerini Cumhurbaşkanına İmzalatmayı Başardılar.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Niğde Belediyesi'ne gittiği sırada karnelerini imzalatamadıkları için ağlayan Salih ve Elmas, sonunda amaçlarına ulaşarak imza almayı başardı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Niğde Belediyesi'ne gittiği sırada karnelerini imzalatamadıkları için ağlayan Salih ve Elmas, sonunda amaçlarına ulaşarak imza almayı başardı. 

Gül, daha sonra cuma namazı kılmak için Alaaddin Camii'ne gitti.

 Süleyman Demirel'in 1998 yılındaki ziyaretinin ardından 14 yıl geçtikten sonra 

Niğde'ye gelen ilk Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül, belediye ziyaretinin ardından 600 yıllık tarihi Alaaddin Camii'nde cuma namazı kıldı. Vatandaşların çok yoğun  ilgi  gösterdiği Gül,  herkesi  selamladı. Tarihi caminin giriş kapısındaki 'Taç Başlı Kız' siluetini inceleyip anı fotoğrafı çektiren Gül, camiyi gezip yetkililerden bilgi aldı.  Camiye gazetecilerin girişine izin verilmedi.

  
Namazın ardından Kızıl Elma Parkı'ndaki Konak Restoran'a geçen Cumhurbaşkanı Gül, gazi
aileleri , şehit yakınları ve kent protokolüyle birlikte yemek yedi. Yemekte konuşan Niğde Valisi Alim Barut, Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür etti. Yemeğe katılanları selamlayan Gül ise, "Ülkemizin en değerli insanları olan şehit ailelerini selamlıyorum. Sabahtan beri Niğde'deyiz. Kentin tarihi var. Tarihi zenginlikleri var. Artık daha büyük bir şehir ortaya çıkıyor. Bütün yapılar buna göre organize edilmeli. Bunun için de şehirdeki dayanışma çok önemli" dedi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Niğde Alay Komutanlığı ve Calmio firmasını da ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

ZİYARET İLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYIN.

Valilik Ziyareti  TIKLAYIN...

Belediye Ziyareti    TIKLAYIN...

Calmio Tesisleri Ziyareti TIKLAYIN...

Garnizon Ziyareti  TIKLAYIN...

Şehit Aileleri ile Yemekte  TIKLAYIN...


Cumhurbaşkanı BOR'da  TIKLAYIN...

Editör: TE Bilişim