Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, son günlerde kamuoyunda 'Başkan görevden alındı ve tutuklandı' şeklindeki söylentilerin asılsız olduğunu söyledi.

Basın mensuplarının sorusuna açıklama yapan Başkan Akdoğan, “Bir Belediye Başkanının tutuklanma şartları belli, bir insan suç işler, cinayet işler mahkeme tarafından verilen cezayı çeker. İl Belediye Başkanları ile ilgili yasalarımız belli. Belediye Başkanı ile ilgili yapılan şikâyetler sonucu İçişleri Bakanlığımız şikâyeti yerinde bulur soruşturma izni verildikten sonra dava açılmasına gerek görülürse yine bu da İçişleri Bakanlığımızın müsaadesiyle İl Belediye Başkanları ilgili dava açılır. Suç sabit görülürse, belli bir cezanın üzerinde ceza alırsa Belediye Başkanı açığa alınır ve cezaevine konulur. Bunun dışında böyle bir işlem gerçekleşmez. Türkiye’de 81 tane il Belediye Başkanı var. şuan da hakkında dava açılmamış 81 il Belediye başkanı içerisinde sadece ben varımdır. Çünkü şikâyet edildiğimiz konular olmuştur ama ciddiye alınacak konular değildir. İçişleri Bakanlığımız gelmiştir zaman zaman bu konuları araştırmıştır. Araştırmaya, soruşturmaya, kovuşturmaya gerek görülmemiştir. Bu tür şikâyetler olacaktır. Sonuçta icra makamındayız, 600 tane çalıştırdığım personelle beraber, 45 milyon gibi bir paranın yönetimi belediyeye verilmiştir. Bu paralar uygun mu harcandı, belediyenin meclis kararları yasalara uygun mu, değil mi? Bununla ilgili bizim uygulamalarımızdan hoşnut olmayanlar elbette şikâyetçi olabilirler ama Faruk Akdoğan olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirim Bizim ismimizle doğruluk ve dürüstlük abidesi olduğumu kesinlikle söylüyorum. Hiçbir zaman fakirin fukaranın, tüyü bitmemiş yetimin hakkına halel getirmediğimizi açık söyleyebilirim. Alnımız açık, başımız dik, biz fakirin fukaranın hakkını her zaman koruduk, korumaya da devam edeceğiz. Ancak şunu söyleyeyim bizim uygulamalarımızdan bizden yapılan haksız taleplerin yerine getirilmemesi hortumcuların hortumunun kesilmeleri, rantçıların rantlarının kesilmesi ve geçmişteki belediyede borusu ötenlerin, borusunun ötmemesi sonucu bazı kuruluşlar, bazı çevreler tarafından hakkımızda olumsuz haberler çıkarılmaktadır. Bunlar bizi üzdüğü gibi, bizi kamçılıyor daha çok çalışmaya sevk ediyor.'' dedi.

Akdoğan, ''Ben bu yazıları yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu yazılar olumlu olumsuz, her ne olursa eleştiriler yalan yanlış, ne olursa olsun doğru olanda vardır belki içerisinde ama bunlar bizi yıldırmaz. Faruk Akdoğan’ın 10 gün öncesi azmi neyse bugün o azmi üçe katlamıştır. Niğde’yi yıkıp yapacak hevesim vardı, bugün üç katı hevesim var. Bunu herkes böyle bilsin, biz rasgele buraya gelmiş değiliz, kimse de pabuç bırakmayız. Görevimizin başındayız, görevimizi de en güzel şekilde Niğde’nin ve Niğdelinin menfaatine kişilerin menfaatine değil toplumun menfaatine her türlü icraatın içinde olacağız. Ama kimsenin de üç katlık arsasını dokuz kat yapmayacağız durduk yere. Böyle talepler belediyeye geldi, baktılar bunlar olmuyor, bir verip üç kazanma döneminin geçtiğini gördüler dolayısıyla bizim aleyhimizde yazı yazmaya başladılar.'' şeklinde konuştu.

Başkan Akdoğan, ''Niğde Belediyesi gerek Mümin İnan döneminde, gerek Ahmet Oğuz Özmen döneminde Niğde’de satılmış olan arsaların toplam bedelleri belli. Bizim iki buçuk senelik durumumuzda belli. Bunlar hakkında hiç bu arkadaşlar yazı yazmış mıdır? Niğde Belediyesinin bugün hiç arsa satmadığı halde gelirini satarak elde etme değil, belediyeciliği yaparak gelirini artırmıştır. Arsa satmamıştır, gayrimenkul satmamış bir belediye ve biz bu belediyeyle vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Biz ne eski itfaiyenin yerini satan belediyeyiz, ne eski Sungurbey düğün salonunun yerini satan belediyeyiz, ne Grand otelin yerini satan belediyeyiz, ne ziraat bankasının yanındaki dükkânları satan belediyeyiz. Geçmişteki yapılanlarda ortada mukayeseyi halkımıza bırakıyorum. Dün borusu ötüp de bugün borusu ötmeyenlerin feryadı bizi yolumuzdan geri döndüremez.'' diye konuştu.

Akdoğan, ''Belediyede CHP’li, MHP’li arkadaşlarımızda var, seçimden önce hiç birinin kılına zarar gelmeyecek dedik ve sözümüzde duruyoruz. Ama yasaların müsaade ettiği işlerle iştigal etmezlerse, etmeyeninde kellesini alırız. Ama görevini yapan tüm arkadaşımızın yanındayız. Belediye çalışmalarını sabote eden çalışan kardeşlerimizde olabilir ama onlarında ellerini vicdanına koymasını istiyorum. Ak Parti Niğde’de 18 bin oyunu artırdı bir önceki seçime göre, 18 bin oyun 10 binini merkezde artırdı 23 mahallede. Ben o 21 bin 800 oyla Belediye Başkanı seçildim. Şuan da Ak Parti 31 bin 600 oy aldı merkezde, yüzde 50 oyumuzu artırdık. Şimdi tüm partilerin oyunu toplasan Ak Partinin oyu kadar yapmıyor. 'önümüzdeki dönem bu yine Belediye Başkanı olacak bizim borumuz ötmeyecek. Ne yapalım da bunları buradan indirelim.' düşüncesine girdi bazı çevreler ama şunu söyleyeyim korkunun ecele faydası yok. Bu millet hizmete susamış millettir. Faruk Akdoğan mı olur bir başkası mı olur ben bunu bilemem iki buçuk sene sonrası için hesap yapmam” dedi.


HERŞEY AKİT YAZARI HASAN KARAKAYA'NIN KÖŞE YAZISI İLE BAŞLADI...

O KÖŞE YAZISI  DAVALIK OLDU


KONU İLE İLGİLİ ŞERİFE TÜRKEŞ'İN (Niğdelinin burnu koku almaz mı?) MAKALESİ...


AK PARTİ YÖNETİMİNİN VE MUHTARLARIN DESTEK ZİYARETLERİ...


AK PARTİ KADIN VE GENÇLİK KOLLARI DESTEK ZİYARETLERİ ...


Selim Gökel yine yazmıştı ama...
Niğde Yerel Yönetimlerinin durumunu 14 Aralık 2010 tarihinde Borhaber.net yöneticisi Selim GÖKEL yazmıştı... TIKLAYIN





Editör: TE Bilişim