AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Nar Mahallesi Sosyal Tesisinde düzenlenen programda Nar Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.





AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan göreve geldiği günden bu güne Niğde’de yaptığı hizmetleri anlatarak gelecek dönem projelerinden de bahsetti.
Nar Sosyal Tesisinde düzenlenen programa AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.


Hayal Kurmuyoruz Yapılanları Söylüyoruz


AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir; "Seçimlerin gündemin farkındasınız. Yaşadığımız süreci herkes görüyor herkes izliyor. Yerel seçim konusunda hiç bir sıkıntımız yok çok şükür. Hep yapılanları söylüyoruz, hayal kurmuyoruz. Vaatlerden bahsetmiyoruz. Sadece yapılanları anlatıyoruz. Genel olarak baktığımızda ise daha önemli. Şu anda milletin iradesine karşı bir güç var. Milletin iradesini kabul etmeyen bir güç var. Bizler yapılan bu oyunları biliyoruz. Montajlarını, hilelerini, yalanlarını biliyoruz. Bunları en iyi şekilde anlatacağız ve bütün oyunları sizlerle birlikte bozacağız. Dünya şu anda güçlü bir Türkiye güçlü bir ülke istemiyor. Borçsuz bir Türkiye, dünyada ekonomide ilk ona girmiş bir Türkiye, 2023 hedeflerini gerçekleştirecek bir ülke görmek istemiyorlar. Ama biz 30 Martta sandıkları patlatarak bunlara en iyi cevabı vereceğiz. 2002 yılında başlayan bu kalkınma süreci 2023'e kadar hız kesmeden son sürat devam edecek. Niğde'de de 2009 yılında başlayan yerel kalkınma uzun yıllar devam edecek" dedi.


Biz Gücümüzü Halkımızdan Alıyoruz


AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Biz gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Siz olduğunuz müddetçe burada biz oluruz. Siz olmasanız biz burada olmayız. Biz sizin burada temsilciniz olarak bulunuyoruz. Bundan 5 yıl önce sizlerin karşısına çıktık ve sizden destek istedik. Yapacaklarımızı anlattık. Kendimizi anlattık. Sizde bize destek verdiniz göreve getirdiniz. 5 yıl biz sizlere hizmet etmenin gayreti içerisinde olduk. Şehrimizi o günkü görüntüsünden bu günkü görüntüsüne kavuşturduk. Göreve geldiğimizde Niğde'nin esnafı Belediyeye mazot vermiyordu. Bu gün Belediyemiz ihalesini yaptığı zaman Niğde'mizden 6-7 tane firma girerek kendi aralarında yarış yaparak Belediyemize mal vermek için yarış yapıyor. Bizimle beraber geleceğimiz itibar kazandı. Bizimle beraber Niğde'miz itibar kazandı. Bizimle beraber Niğde'mizin yüzü gülmeye başladı” şeklinde konuştu.


Tüyü Bitmemiş Yetimin Hakkını Koruduk


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Bundan 5 yıl önce göreve geldiğimizde 20 milyon, Belediyemizin bütçesi vardı. Ama 58 milyon borcu vardı. Ama 20 milyon bütçesi olan bir Belediye için 58 milyon borç çok. Belediye 5 yıl önce bu durumdaydı. Bu gün geldiği noktada 40 milyon borcumuz var 65 milyon bütçemiz var. Yani 5 yıl önceki Belediyemiz 36 aylık geliriyle borcunun tamamını ödeyebilecek durumdayken, bu gün 7 aylık geliriyle borcunu ödeyebilecek duruma gelmiştir. Bu başarının göstergesidir. Bu noktaya Belediyeyi getirirken Niğde Belediyesi olarak ihaleye çıkmak suretiyle 1 metrekare bile arsa satmadık. Niğde Belediyesi olarak 5 yılda 4 milyonluk arsa kamulaştırması yaptık. Yani arsa satan Belediyeden, arsa alan Belediyeye döndük. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı bu dönemde korundu” dedi.


Hizmetin Anahtarı Bizde


Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Belediyemiz ne yaptığını bilen bir yönetimin elinde. Bu dönemde bize sahip çıkmak, AK Partiye sahip çıkmak, kendinize sahip çıkmaktır. Biz Belediye Başkanlığını millete hizmetin bir adresi bir vasıtası olarak görüyoruz. Belediye Başkanlığı makamı hizmetkâr olma yolunda verilmiş bir yerdir. Bizim bu dönemde yeniden yönetime gelmemiz demek, vatandaşımızın, Niğde'mizin, halkımızın faydasınadır, iyiliğinedir. Çünkü hizmetin anahtarı bizde, 5 yıllık tecrübemizle beraber, 5 yıllık deneyimimizle beraber, kendimizin ve çocuklarımızın iyiliğini istiyorsak topyekûn hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.


Kaldırımlarda Yürümek İçin Cambaz Olmak Gerekirdi


AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “5 yıl önce Niğde'mizin halini biliyorsunuz. 10 tane mahallemizin üst katlarında su akmaz 3 tane mahallemizde de hiç su akmazdı. Birçok bölgemizde kanalizasyonlarımız çalışmazdı. 5 yılda 120 bin metre içme suyu hattı yaptık. Asbestli içme suyu borularını biz değiştirdik. 60 bin metre kanalizasyon hattını bu dönemde yaptık. Diğer yandan çarşıda kaldırımlarda yürümek için cambaz olmak gerekirdi. Gerek Yeni Çarşıda, gerek Bor Caddesinde, gerek İstasyon Caddesinde yağmur yağdığı zaman hangisine basarsanız basın üzerinize ya su sıçrar, ya çamur sıçrardı. Bunların hepsini bu döneme sığdırarak yaptık. 15 milyon alt yapıya para harcadık. 25 milyon asfaltlamaya para harcadık yatırım yaptık. Yine 15 milyona yakın kaldırım taşı, bordür, bazalt, andezit, kilitli taş çalışması yaptık. Bunlar bu dönemde oldu. Bizden önceki yönetimin metresini 28 TL ye aldığı kilitli taşı biz metresini 8 TL ye aldık. Aradaki fark bu, bu tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak demek. Beraber hareket etmeliyiz. Bu yolları beraber yürümeliyiz. Buna Niğde'nin ihtiyacı var. Buna insanımızın ihtiyacı var. Buna hepimizin ihtiyacı var. Amacımız asla ve asla makam mevki olmadı, bundan sonra da olmayacak” dedi.


Bizim İşimiz Gelecek Nesillere Güzel Bir Niğde Bırakmak

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Belediyemizin itfaiyesi yoktu biz yaptık. Katı Atık Düzenli Depolama tesisini biz yaptık. Melek girmezi Hıdırlık mevkiine biz kaldırdık. Zahire Pazarını biz yaptık. Hayvan Pazarını biz yaptık. Mezbaha'yı biz yaptık. Ata Sanayi bölgesine sosyal tesisi biz yaptık. Nar Mahallesi Sosyal tesisini bizden öncekiler 20 yıl söz verdi ama bu hizmeti biz yaptık. İlhanlı Mahallesine, İnönü Mahallesine Sosyal tesisleri biz yaptık. Kapalı Pazartesi Pazarını, Kapalı Pazar Pazarını biz yaptık. Kapalı yüzme havuzunu, bayanlarımıza Spor ve Yaşam merkezini biz yaptık. Hayvan Barınağını, Esenbey Türbesi ve Kesikbaş Türbesinin etrafının düzenlemelerini biz yaptık. Abılay Han Parkımızı biz yaptık. Çorba Pınarını biz açtık. Düşkün insanlarımıza biz yardım ettik. Belediyemizin önüne Kent Meydanını da biz yapıyoruz. Kent Meydanı projesi 8 milyonluk bir yatırım. Diğer yandan şehrimizin aynası mezarlıklarımızı Derbent Mezarlığını da biz düzenledik. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. At binenin kılış kuşananın. Biz söylemişsek yaparız. Ne aldanan oluruz, ne aldatan oluruz. Bizim işimiz hizmet üretmek, proje üretmek. Gelecek nesillere daha iyi bir Niğde bırakmak.  Gelecek Nesillere daha gelişmiş bir Niğde bırakmak. Tüm amacımız bu, tüm gayemiz bu. Bu hizmetler hep bu dönemde yapıldı. Her alanda kalkınmak için gayret gösterdik” şeklinde konuştu.


Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Teminatı

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Daha çok yapacak işimiz var. Bunu sizlerle beraber yapacağız, hep beraber yapacağız. Bu yolu nasıl beraber yürüyorsak bu hizmetleri de yine bu dönemde yapacağız. Polis Evi'nde bir toplantı yaptık ilimiz valisiyle beraber milletvekillerimizle beraber. Yaptığımız toplantıda İlhanlı ve Nar Mahallesi Jandarma'nın olduğu bölge. Emniyet Müdürlüğü de buraya geliyor. Jandarma Alay Komutanlığıyla DİTAŞ arasındaki 80 dönümlük arazinin 30 dönümüne bir tane Kız İmam Hatip Lisesi, bir tanede Kız Meslek Lisesi yapılacak. 13 milyonluk bir iş. Çarşıdaki Emniyet Müdürlüğü Jandarma'nın yan tarafına gelecek.  Tapu Kadastro Müdürlüğü de yine Jandarma'nın yan tarafına gelecek. İlhanlı Mahallesi ve Nar Mahallesi Niğde'nin göz bebeği olacak. İmam Hatip Lisesi, Kız Meslek Lisesi'nin 15 milyon maliyetli var. Milli Eğitim Müdürlüğüne okulların yapılması için parası geldi. Bunları laf diye söylemiyorum” dedi. 

İmar Sorunu Çözdük

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “İlhanlı Mahallesinde de Nar Mahallesinde de çoğunlukta herkes kendi arsasının üzerindeki evde otuyor. Yani burada kiracı usulü pek yok. Bakın hiç kimsenin bu güne kadar yapmadığı herkesin göz ardı ettiği imar sorununu çözerek iki buçuk emsali Nar ve İlhanlı Mahallesi'ne biz verdik. İnönü Mahellesi neyse Sarıköprü Mahallesi neyse Aşağıkayabaşı Mahallesindeki imar planı neyse aynısını yine İlhanlı Mahallesi'ne ve Nar Mahallesine verdik. Önümüzdeki 5 yılın sonunda bu mahallemiz hakikatten Niğde'mizin göz bebeği olacak” şeklinde konuştu.

Yeni Dönemde 39 Proje

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Önümüzdeki dönemde 39 tane projelerimizle sizlerle beraber olacağız. İlhanlı Mahallemiz olsun Nar Mahallemiz olsun Aşağıkayabaşı, Yukarıkayabaşı Efendibey'den İnönü Mahallemize kadar her mahallemize ayrı ayrı güzellikler yine önümüzdeki dönemde gelecek” dedi.


Zor Bir Dönem Geçirdik


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Geçirdiğimiz 5 yıl zor bir 5 yıldı. İlk iki yıl çok daha zordu. Bizim 2 aylık Belediye Başkanı iken cenaze arabasına haciz geldiğini söyleyebilirim. O günlerden bu günlere geldik. Diğer yandan Hayvan Pazarının üzerine Organize Hayvancılık Bölgesini kuracağız arazisini tedarik ettik ve buradaki hayvancılık yapan arkadaşlarımızı hem de onların kokusundan mağdur olan hemşerilerimizi bu sorundan kurtaracağız. Yine bu dönemde Selçuk Mahallesi, İlhanlı Mahallesi, Özbelde mevki, Niğde Evleri mevkiine Kapalı Pazar yeri projesini hayata geçireceğiz. Bunun da yine Niğde'mize hayırlı olmasını diliyorum. Yine Bor-Niğde arasında bulunan Olimpik Yüzme Havuzunun olduğu yerde Gençlik ve Spor Bakanlığına ait Olimpik Yüzme Havuzu var o havuzun yanında 120 bin metre Gençlik ve Spor Bakanlığının arazisi var. Bu arazi üzerine Stadyum projemizi yapacağız. Paralelinde Niğde Belediye Spor'umuzu da bu yıl inşallah 3. Lige taşıyacağız.  Diğer yandan Galericiler Sitesi'nin yanında 100 dönüm Belediyemizin arsası var buraya yeni bir sanayiciler sitesi kuracağız. Bu kuracağımız sanayi sitesindeki dükkânlara da diğer sanayi sitelerimizde kira da oturan kardeşlerimize ve yine ustalık belgesini almış ama bir şekilde dükkânsızlıktan iş yeri açamamış kardeşlerimize verilmek üzere bir sanayi sitesini o bölgeye kuracağız. Diğer projemiz ucuz konut ve güvenilir konut projesi. Metre kare büyüklüğü 60 metrekare ile 110 metrekare arasında değişen konutları talep edildiği kadar üreterek vatandaşımızı ev sahibi yapacağız.  Bunu bir etabını da İlhanlı Mahallesi'ne yapacağız” şeklinde konuştu.


Yeni Dönem Yeni Projeler


Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “DİTAŞ'ın orada demir yolu var. Demir yolunun oraya ölüm kavşağı diyorlar oraya bir üst geçit projemiz var. Bu projemizi önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz. Dışarı Camiimizin arka tarafında yani batı kuzey tarafında olan bölgedeki 4-5 tane binayı kamulaştırarak, arsa takası yaparak ya da konut takası ile oradaki vatandaşımızı mağdur etmeden o alanın tamamını kamulaştırıp altına otopark üstüne de şadırvan yaparak Dışarı Camii'nin içerisindeki abdesthaneyi hem de lavaboyu tamamen iptal edeceğiz. Kamyoncu esnafımızın, Şoförler Odası Başkanlığı'nın ve bizim de uygun gördüğümüz bir kamyon garajı projemiz var. Projemizin her türlü aşaması hazır, yeri hazır. Yeni Zahire Pazarımızın hemen güney tarafına 30 bin metre arsa üzerine bir kamyon garajı yaparak ağır vasıtaların şehir merkezine girmesinin önüne geçmiş olacağız. Diğer taraftan yeni İtfaiye binasının yanında ki 30 bin metre arsa üzerine sentetik saha ve spor merkezi yapacağız. Bu projemizi de İlhanlı Mahallesi'ne kazandıracağız” dedi.


Her Şey Niğde İçin


AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Lafla peynir gemisi yürümez. Biz laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz ve iş üretmeye devam edeceğiz. 5 yıldır sizlere hizmet ettik. Bundan mutluluk duyduk. Mahcup olacağımız hiç bir işle iştigal etmedik. Sizleri en iyi şekilde her yerde temsil etmek için gece gündüz demeden çalıştık. Bu dönemde geldiğimiz nokta da elde ettiğimiz tecrübe ile beraber Belediyemizin çok daha fazla hizmet etme imkânı var.  İmkânlarımız var. Daha fazla imkân üretmek için her türlü şartlar oluşmuş durumda. Geçtiğimiz 5 yılda 120 trilyon yatırım yapmışsak bu şehre önümüzde ki 5 yılda amacımız ve gayemiz 300 milyonluk yatırım yapmak. Bu nokta da kendimize güveniyoruz. Durmak yok yola devam. Durmak yok hizmete devam. Her şey Niğde için. Her şey Türkiye için. Her şey sizin için” şeklinde konuştu.



 
Editör: TE Bilişim