Ak Parti Niğde İl Gençlik Kolları 4.Olağan Kongresi Niğde İl Kültür Merkezinde yapıldı.

 

Gençlik Kolları Kongresine, Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın, Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Özkan, İl Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Yıldız, Ak parti ilçe ve belediye başkanları ile çok sayıda Ak Partili katıldı

 

Divan Başkanlığını Davut Arpa’nın yaptığı Gençlik Kolları 4.Olağan Kongresi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu’nun telgrafının okunmasıyla başladı.

 

İl dışındaki programı dolayısıyla kongreye katılamayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan adına konuşmayı Rıfat Özkan yaptı.

Özkan konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar günü olması dolayısıyla Kadınlar Gününü tebrik ederek başladı. Özkan konuşmasında; ‘’Türk milleti genç nüfusuyla dünyadaki şanlı yerini alacaktır. Niğde Ak gençliğinin davası var, heyecanı var, bu heyecanla dünyaya yön vereceklerdir inşallah. 21 yaşında bizim ecdadımız olan, köhneyen orta çağın dehlizlerini yeni bir çağa ulaştıracak, çağ açıp çağ kapatacak Fatih Sultan Mehmet’in torunlarısınız. Bu davanın mensupları 2002 den 2015 e kadar destanlar yazmaya devam ediyor. Asıl Milliyetçiliği, asıl Halkçılığı Ak Parti yapıyor. Bunu gören tüm gençlerimiz akın akın Ak Parti saflarına katılıyor. 2015 e geldiğimizde büyük başarılara ulaştık. Bu başarı bizi asla hantallaştırmamalı. Daha sıkı sarılacağız, davamızın daha ilerilere taşınması için gayret edeceğiz. Yeni seçilen genç kardeşlerimize başarılar diliyorum’’ dedi.

 

Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi 4.sünü düzenlediğimiz gençlik kolları kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum diyerek sözlerine şöyle devam etti; ‘’Siyaseti en hasbi ve heyecanlı yapan gençlik ve kadın kollarımız. Bu samimiyetle gecelerini gündüzlerine katarak çalışıyorlar.  Onların o heyecanı yukarıdaki kademelerimize güç veriyor. Her bir siyasi hareketin gençlik ve kadın kolları yoksa, o siyasi hareketin devamlılığı çokta mümkün olmaz. Gençliğin büyük sorumluluğu var. Gelecek o gençliğin omuzlarında yüreğinde şekillenecektir.  4.Olağan kongrede seçilen tüm genç kardeşlerimize başarılar diliyorum’’ dedi.

 

Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu kongredeki konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Gençlik ve kadın kollarımız teşkilatımızın motorlarıdır. Gençlerin şöyle bir özelliği var, parti olarak kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın 2071 vizyonu var. Bunlar , geleceğe matuf hedefler, vizyonlar. Bunları gerçekleştirmek için gençler lazım. Gençler bizim geleceğimiz. Gençler şimdi sağlamsa, ihlaslıysa korkacak hiçbir şey yok. Gençlerimize büyük iş düşüyor. Türkiyemiz büyük ve önemli bir ülke. Erdemliler hareketi olarak başlayan partimiz, ülkemizi belli bir mesafeye getirdi. Mevcut Anayasamız, ülkemizin ilerlemesini engelliyor. Türkiye ileriye gitmesin diye vesayet, darbe anayasası kurulmuş. Biz artık daha uzun mesafelere gitmek zorundayız. Mazlum milletler, ezilen milletler bizden ümitliler. Millet ne istediyse biz onu yaptık, istemediklerini yapmadık. Biz milletin partisiyiz. Yeni anayasayı yapmak ve önümüzü açmak istiyoruz. Bu seçimde başarılı olmak içinde teşkilatımızın tüm kademelerinin büyük bir titizlik göstermesi lazım. Yeni dönemde iyi şeyler yapmaya devam edeceğiz, gençlerle bunu daha yükseklere taşıyacağız. Gençlik kollarına seçilen yeni kardeşlerimize hayırlı olsun dileklerimi iletirken, başarılar diliyorum’’ dedi

 

Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir konuşmasında; ‘’Bayram havasında, birliktelik içerisinde son kongremizi gerçekleştiriyoruz. Bizler bir oldukça, beraber oldukça çok güçlüyüz, her seçimden büyüyerek çıktık. Milletimizden bu gücü aldığımız için bu konumdayız. Zor bir dönemden çıktık. Benim il başkanlığımda 3.seçimi geçireceğiz. Gençlik ve kadın kollarımızın seçimlerdeki başarılarda büyük emeği var. Bizler Başbakanımızın gösterdiği çizgi doğrultusunda çalışarak Niğde’de 3-0’ı yakalayacağız. 2002 den bu yana başarılı bir şekilde geldik. Her şeye muhtaç konuma düşecek bir konuma getirilen ülkemiz 2002 den sonra çağ atladı ve şimdi dünyada güçlü bir konuma geldi. 2002 öncesini çok iyi anlatmamız lazım ki 2002 den sonrasına ne büyük başarılara imza atılmış bunun farkına varsın insanlarımız. 2019’a kadarki dönemde seçilme yaşı 18 e kadar düşecek inşallah. Gençlerimizin siyasette daha aktif olmasının önü açılacak. Bu kongremiz hayırlara vesile olsun. Yeni seçilen genç arkadaşlarımızla birlikte 2015 seçimlerine büyük gayretle hazırlanacağız, başarılar diliyorum hepinize’’ dedi.

 

Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Zeynep Yıldız son olarak konuşma yaptı. Konuşmasında; ‘’Biz burada sadece kongre yapmıyoruz, bundan sonra neler yapacağımıza dair birbirimize söz vermiş oluyoruz. Türkiye’de birçok vesayetle mücadele edildi. Vesayetlerin kırılması çok zordu, Ak Parti bu mücadeleye cesaret etti ve birer birer kırdık bu vesayetleri. 12 senelik süreç bir milletin ihyası noktasında önemli bir süreçti ama bu henüz bir başlangıç, asıl mücadelemiz bundan sonra başlayacak. Dünyanın en örgütlü 2.gençlik hareketi Ak Parti. Çok büyük bir güç bu. Sadece Türkiye değil mazlum coğrafyalarının hepsinin duası üzerimizde. Genç kardeşlerimizle birlikte çok büyük başarılara imza atacağız. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ dedi.

 

Konuşmaların ardından kongre için tek liste verildi. Mustafa Özdemir başkanlığında verilen listenin oylamasına geçildi. Oylama sonucunda İl Gençlik Kolları Başkanlığına Mustafa Özdemir seçildi.




Editör: TE Bilişim