Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu 2011 Bütçe görüşmeleri sırasında söz alarak konuşma yaptı.
 
Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nun Meclis kürsüsünden yapmış olduğu konuşmanın metni:
 
2011 yılı merkezi yönetim bütçesinin 5. maddesi üzerine söz almış bulunuyorum. Yüce heyetinizi saygıyla selamlarım.
 
         Sözlerime başlamadan önce Perşembe günü elim bir saldırı sonucu kaybettiğimiz aziz şehidimiz hemşerim Uzman Çavuş Kenan Erdem’i buradan bir kez daha rahmetle anıyor kederli ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.
 
         Değerli Milletvekilleri,
 
         Biz göreve geldiğimiz günden beri yaptığımız bütçelerin ülkemizi istikrara ve başarıya taşıdığı gibi, hazırlanan 9. bütçemizde bu hizmetlerimizin bir devamı olacaktır. 2011 bütçesi seçim bütçesi olarak hazırlanmamıştır. Seçim ekonomisi kavramını ortadan kaldırmıştır. AK Parti iktidarı seçim için değil milleti için çalışan, bununda karşılığını milletten gören bir iktidardır. Biz vaatleriyle değil icraatlarıyla övünen bir partiyiz. Bizim farkımız, boş vaatlerle hayallerle hareket etmiyor, biz hayalleri gerçekleştiriyoruz.
 
         Partimiz kurulduğu günden bu yana her zaman halka hizmet etmeyi şiar edinmiş halka rağmen değil halkı için çalışmıştır. Başarının altında yatan sır budur.
 
         Değerli Milletvekilleri,
 
         Burada yapmış olduğumuz hizmetleri anlatırken hep 2002 yılından önce ve sonrasını kıyasladığımızda bizlere kızıyorsunuz. 80 yılda yapılmış olan bölünmüş yol miktarının 2 katından fazlasını, demiryolu ve hava taşımacılığında, hızlı tren hatlarını ve dünyanın dört bir yanına yeni uçuş seferlerini 8 yılda vatandaşımızın hizmetine sunarak çığır açtık.
 
         Milli Eğitimin bütçelerden hak ettiği payı almaya başlaması sonucunda 160 bin derslik ülkemizin yarınları olan çocuklarımız için inşa ettik. 81 ilimizi üniversiteye kavuşturduk. 76 olan üniversite sayısını 146’ya yükselttik. 950 milyona yakın kitap dağıttık. Okullarımızı bilgisayarlarla donattık.
 
         122 yeni adalet sarayı yaparak, yargı organlarımızın daha modern ve sağlıklı sıhhi mekanlarda hizmet etmelerini sağladık.
        
         163 yeni hastane ve hastanelerimize 224 ek bina yaptık. Hastanelerimizi ve sosyal güvenlik sistemimizi tek çatı altında toplayarak vatandaşlarımızın istediği hastaneden hizmet ve istediği eczaneden ilacını almasını sağladık. Sağlıkta yapmış olduğumuz bu hizmetleri halkımız takdirle karşılıyor.
 
         Enerji alanında da büyük atılımlar yaparak ülkemizin doğal kaynaklarından daha ucuz enerji üretilmesi yönünde projeleri geliştirdik ve uygulamaya soktuk. Bakü – Tiflis – Ceyhan, Şahdeniz, Nabucco ve Samsun – Ceyhan petrol hatları projeleriyle dünyanın ve ülkemizin enerji arz güvenliğinin sağlanması noktasında kilit ülke olmayı başardık.
 
         TOKİ tarafından 460 bin konut inşa ettik, bunların büyük bir bölümünü hak sahiplerine teslim ettik. Modern sitelerde yaşamanın mutluluğunu insanlarımıza sunduk. Bugün 66 ilimizi doğalgazla buluşturduk.
 
         Tarım sektöründe çiftçilerimize vermiş olduğumuz desteklemelerle ülkemizde bir tarım seferberliği başlattık. Daha modern ve daha verimli tarım yapmalarını sağladık.
 
         Emeklimizi, memurumuzu, işçimizi hiçbir zaman enflasyona karşı ezdirmedik,
 
         Yapmış olduğumuz icraatların hepsini burada 5 dakika gibi bir sürede anlatmamız mümkün değil.
 
         Hükümetimiz icraatlarıyla halkımız için çalışırken, Komiser Kolombo gibi aslı astarı olmayan iddialarla dolu dosyaları koltuğunuzun altına alarak insanlara çamur atarak bir yere varamazsınız. Halkımız bunlara itibar etmiyor.
 
         Lafla peynir gemisi yürümüyor. Devlet yönetiyoruz. Millete hizmet için çalışıyoruz. Takdir etmiyorsunuz lakin yiğidi öldür hakkını ver demiş atalarımız.
 
         Biz yapılanları anlatınca anlamıyorsunuz. Seçim bölgelerinize gittiğinizde vatandaşlar size anlatacaklardır. Çünkü onlar sizin gibi değiller. Yapılanları görüyorlar ve takdir ediyorlar. Bunu da yapılan her seçimde, partimize Sayın Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan’a vermiş oldukları desteklerle de gösteriyorlar.
 
         Ülkemizin kalkınmasını sağlamak lafla değil, çalışarak, icraatlarla ve hizmet üreterek oluyor.
 
         Biz AK Parti milletvekilleri olarak bu kadar çok ilkin, bu kadar çok hizmetin iktidarımız tarafından çok kısa bir sürede gerçekleştirilmiş olmasından, Başbakanımızdan, bakanlarımızdan gurur duyuyoruz. Halkın arasında başımız dik göğsümüzü gere gere geziyoruz.
 
         Sözlerime son verirken 2011 yılı bütçesinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni eder, yüce meclisi saygıyla selamlarım. 
 
Editör: TE Bilişim