Niğde’de 72 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor Niğde’de 72 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor

Şenlik havasında geçen fidan dikme etkinliğinde ağırlıklı olarak öğretmen ve öğrenciler tarafından temin edilen meyve ve gül fidanları dikildi. Okul müdürü İdris İspiroğlu bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri ‘Bahar ve Doğa’ temalı etkinliğin içeriği kuş ve çiçek olarak belirlendiğini, bu nedenle ağırlıklı olarak asma ve gül , sarmaşık ve lavanta fidanlarının dikildiğini ifade etti.
Baharın bir adının da ‘gül mevsimi’ olduğunu ifade eden İspiroğlu,  aslında her bir öğrencimiz birer gül, öğretmenlerimizin de bu çiçekleri yetiştiren bahçıvanlar olduğunu düşünürsek etkinliğimizin doğanın da ötesinde çok anlamlı olduğunu, baharla beraber okulumuzun da çiçek açtığını, gönüllerin neşelendiğini ve yüzlerin güldüğünü ifade ederek bu anlamlı etkinlikte emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Türkiye Çevre Haftası ve etkinliklerinin düzenlenmesine dair kutlamalar her yıl yeni bir temayla gerçekleştiriliyor.
Sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele konularında çevre bilincinin her geçen gün giderek artması sebebiyle ülkemizde Dünya Çevre Günü kutlamalarının "Türkiye Çevre Haftası" olarak kutlanması ve bu kutlamalar çerçevesinde Bakanlık okul ve kurumlarında yapılması planlanan etkinliklerin ve iyi uygulamaların en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi önemli görülmekte