Ekmeğin gramajının Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığının kararıyla düzenlenmesinin ardından Niğde’de de ekmeğin gramajı 250 grama düşürüldü. Niğde Belediyesi Zabıta Ekipleri ise denetimlerini sürdürüyor.


Ülkede günlük üretilen ekmeğin yüzde 5'inin çeşitli nedenlerden dolayı israf edilmesi gerekçe gösterilerek alınan karar doğrultusunda ülke genelinde üretilen ekmeğin gramajı standart olarak 250 gram olacak.

İsrafın önüne geçebilmek için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği” ile ekmekte yeni düzenlemeler yapıldı.

Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulunun 16.03.2012 tarih ve 3 Sayılı kararı ile 04.01.2012 tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren TGK- Ekmek ve Ekmek çeşitleri tebliği ile Ekmek çeşitlerinin en az 250 gram ağırlıktan başlayarak tüketime sunulacağı hükmü ile 5362 sayılı yasanın 62’inci maddesi uyarınca maliyet giderlerindeki artışlar ve civar illerden alınan bilgiler doğrultusunda yeni raiçler belirlenerek 250 gram Somun Ekmek 0.60 TL. 250 gram Pide Ekmek 0.60 TL. oldu.

Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce genel denetimlerinin yanı sıra, ekmeğin gramajında yapılan değişikliğe uyulup uyulmadığı noktasında da denetimlerini sürdürüyor.



Editör: TE Bilişim