Niğde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından sağlık personeline üreme sağlığı eğitimi verildi.

 

İl Halk Sağlığı Müdürü Bilgehan Öztürk, konu ile ilgili yaptığı açıklama da ; Sağlık eğitimi; sağlığın geliştirilmesi faaliyetleri içerisinde önemli bir yer tutmakta ve temel olarak sağlığı toplumsal bir değer hâline getirmeyi, halkı sağlık sorunlarını çözmek için kullanabileceği bilgi ve becerilerle donatmayı, sağlık hizmetlerinin gelişmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Sağlığın geliştirilmesi faaliyetleri bütün olarak bir ağaca benzetildiğinde, halkın sağlık eğitimi bu ağacın gövdesini oluşturmaktadır. Sağlık eğitimi, kişiye ve topluma yönelik koruyucu hekimlik uygulamalarından biri olduğu kadar, bireylerin kendi sağlıkları ile ilgili sorumluluk almaları ve böylece halkın sağlık hizmetlerine doğrudan katılımı anlamına da gelmekte ve sağlığın geliştirilmesi konularında önemli uygulamalardan biri olmaktadır.

 

           

Ülkemizde sağlık mevzuatına göre birinci basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık personeli “halkı sağlıkla ilgili konularda eğitmek” ile görevlendirilmiş ve bugüne kadar halkın sağlık eğitimine yönelik eğitim faaliyetleri sağlık kurum ve kuruluşlarımızda yürütülmüştür.

 Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak halkımıza  sağlıklı yaşamla  ilgili eğitimler veren 1. Basamak Sağlık Personelimize belirli periyotlarla eğitimler verilmektedir.    

 

Bu amaçla Müdürlüğümüze bağlı Merkez Toplum Sağlığı Merkezi  USEM tarafından sağlık personeline Üreme Sağlığı Eğitimi verilmiştir. Eğitimde; Önlenebilir anne ve bebek ölümlerini azaltmak ve hizmet sunum kalitesini artırmak amaçlanmaktadır. Hizmet içi eğitim modülleri interaktif teknikler kullanılarak modül içinde yer alan standart programa uygun olarak; Üreme Sağlığına Giriş Modülü, Aile Planlaması Danışmalığı Modülü,  Güvenli  Annelik Modülü, Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar Modülü, Gençlere Yönelik Üreme Sağlığı Modülü olmak üzere toplam 15 iş günü eğitim verilmektedir.

Eğitimciliğini USEM Eğitim Sorumlusu Dr. Fahriye ÜNLÜ’nün yaptığı programda  Doktor, Ebe ve Hemşirelerden oluşan katılımcılarımıza iki grup halinde planlanan eğitimin  1.si  10 Aralık 2013 tarihinde tamamlanmış olup, 2.si 13.12.2013 tarihinde başlamıştır. Eğitimlerimiz 2014 yılında da düzenli olarak devam edecektir.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim