Umreden ülkemize dönen Niğdeli umrecilerden oluşan ilk kafile Konya’da ki 14 günlük karantinanın ardından bugün Niğde’ye ulaştı.


Yaklaşık 15 gün önce Kutsal topraklardan ülkemize giriş yapan umreci vatandaşlarımız Konya’da bulunan öğrenci yurtlarındaki 14 günlük zorunlu karantina uygulamasının ardından bugün Niğde’ye getirildiler.


Niğde Şehirlerarası otobüs terminalinde alınan geniş güvenlik ve sağlık tedbirleri altında 2 ayrı otobüste bulunan yaklaşık 40 kadar vatandaşımız görevlilerin tek tek kontrolü ve gözetimi altında yakınlarına teslim edildiler.  Vatandaşlarımız 14 günlük sürecin ardından evlerine ve yakınlarına kavuşuyor olmanın mutluluğunu yaşadıkları gözlerinden okunuyordu.  Ayrıca otobüs şoförlerinin ve görevlilerinin tulum, maske, eldiven ve gözlük gibi önemli tedbirler aldığı ise gözden kaçmadı. Emniyet birimleri ile sağlık personellerinin de oluşturduğu ekipler süreci titizlikle kontrol etti.  Bu vatandaşlarımız bu süreçten sonrada evlerindeki istirahat ve kontrolleri devam edecek.

Editör: TE Bilişim