Bor İlçesinde Şehir Şebeke suyu patladı… Bor Belediyesi ekipleri patlayan kısmı tamir ettiler ancak İlçemizin Şehir Şebeke suyu görenleri şaşırtıyor.


Geçtiğimiz gün Bor İlçesinde,  Başpınar Mahallesi,  Endüstri Meslek Lisesi önünde şehir şebeke suyunun borusu patladı. Patlaktan taşan su bütün caddeyi kapladı. Bor Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler kepçe ile birlikte hemen olay yerine geldiler ve su patlağı kısa sürede tamir edildi.

Patlayan şehir şebekesi hattının tamiri sırasında kısa süreli de olsa Bor İlçesine su verilemedi. Tamir işleminin ardından su verildi.

Şehir Şebeke suyunun verilmesine rağmen bazı evlerde su akmadı. Suyun akmamasının sebebi ise, şebeke den gelen suyun içinde bulunan küçük çakıl ve toprakların muslukların süzgecini tıkadığı anlaşıldı.

Genelde Bor İlçesinde her su kesilmesin de aynı durum yaşanıyor. Su evdeki çeşmelerimize  ulaştığında ya tıkanıyor, ya da önce çok kirli bir görünümde akıyor sonra temiz görünüme geçiyor.

Aşağıdaki caddeye taşan su fotoğraflarını biz çektik, Muslukların süzgeçli bölümünü gösteren fotoğrafları ise bir vatandaşımız çekip gönderdi. Bütün çeşmelerinin tıkandığını belirten Borlu vatandaşımız bu işlemi her üç ayda bir yapmak durumunda kaldığını da notunda eklemiş.

Her ne kadar bu su içme suyu olarak kullanılmasa da evlerimizden akan suyun temiz yada kirliliğini Sağlık Müdürlüğüne havale ediyoruz. Eskiden İlçemizin çeşitli sokak çeşmelerinden  alınmış su numune raporlarını Sağlık İl Müdürlüğü internet sitelerinden yayınlar ve bunu haberleştirirdik. Son zamanda ya tahlil yapılmıyor, yada bizler den saklanıyor ki sitelerinde göremiyoruz. Ayrıca evlerinizdeki çeşmeler tazyikten yoksunsa musluk başlıklarını sökün ve temizleyin farkını göreceksiniz.  




Editör: TE Bilişim