Niğde Acil Sağlık Hizmetleri personeline yönelik uygulanmakta olan modül eğitimleri kapsamında; Koordinatör il Kayseri Sağlık Müdürlüğünce düzenlenmekte olan eğitimler, Niğde İl Sağlık Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Aralık ayı itibari ile ilimizde düzenlenmeye başladı.


İl Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle; ''Bilindiği üzere; Acil Sağlık Hizmetlerinin ülke genelinde eşit ve standart bir şekilde verilmesini sağlamak amacıyla Bakanlığımızca 2004 yılında Acil Hekimliği Sertifika Programı Yönergesi hazırlanmış, hazırlanan bu yönerge çerçevesinde Koordinatör il olan Kayseri Sağlık Müdürlüğünce, ilimiz Acil Sağlık Hizmetleri personeline yönelik Modül Eğitimlerinden; Temel Modül (TEM), Hemşire, Teknisyen ve Tekniker Travma Resüsitasyon Eğitimi (HTT-TRK) Çocuklarda ileri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) Yetişkinlerde İleri Yaşam Desteği (İLYAD, Ambulans Sürüş Teknikleri (ASTE) Eğitimleridüzenlenmekteydi. Bundan sonra eğitimlerin ilimizde verilecek olması hem maliyet açısından hem iş gücü, insan kaynakları açısından hem de personelin motivasyonu açısından Acil Sağlık Hizmetlerinin sunumunu olumlu etkileyecektir.


İl Sağlık Müdürlüğümüzün Modül Eğitimlerinin ilimizde yapılması için başlattığı çalışmalar neticesinde gerekli eğitim maketleri ve materyalleri tamamlanmış olup, Müdürlüğümüz Eğitmenlerinin katılımı ile Müdürlüğümüz İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Salonunda 22-25 Aralık 2014 tarihleri arasında Hemşire, Teknisyen ve Tekniker Travma Resüsitasyon Eğitimi (HTT-TRK) gerçekleştirildi. Eğitime; 4 Eğitmen ile 20 Acil Tıp Teknisyeni, 5 Sağlık Memuru olmak üzere toplamda 25 Acil Sağlık Hizmetleri Personeli katılmıştır.


Kursiyerlerimiz eğitimi başarılı bir şekilde tamamlamıştır, kursiyerlere Bakanlığımızca sertifikaları düzenlenecektir. Acil Sağlık Hizmetlerinin ülke genelinde eşit ve standart bir şekilde verilmesini sağlamak amacıyla Modül eğitimleri 2015 yılında da devam edecektir.'' denildi












Editör: TE Bilişim