Niğdeli ne içiyor… Niğde’nin çeşmelerinden yine mavi su akıyor.

 

Haber - Foto : Selim GÖKEL

 

 

Niğde’de çeşmelerden yine “mavi su” aktı. Niğde bankalar caddesi üzerinde bulunan Bahadır İş Merkezi’nin de bulunduğu evinde oturan Elif Tekin evinin çeşmesinden “ mavi su “ aktığını buna çok şaşırdığını söyledi. Çeşmeden akan Mavi Suyun evinin diğer çeşmelerinde de aktığını söyleyen Tekin,  evindeki şehir şebekesinin suyunu içemediğini belirtti.

 

 

İnsanların en önemli ihtiyacı olan suyun Niğde’de bu durumda olması tedirginlik yarattı. 

 

 

Niğde’de evlerdeki çeşmelerden  akan “mavi su” ilk değil. 2010 yılı Temmuz ayında da Niğde'deki bazı çeşmelerden mavi su akmıştı. Aynı cadde üzerinde bulunan Damla Eczanesi’nin çeşmelerinden de mavi su akmış belediye ve sağlık kuruluşlarına bildirilmişti. Bu durumu yine Borhaber.net sitesi olarak ilk kez biz haberleştirmiş ve ulusal medya da yer almıştı. O zaman akan “Mavi Suyu” vatandaşlar  notere bile tespit ettirmişler, Belediye görevlileri de gözleri ile görmüşlerdi.

 

 

O zamanda Niğde Belediyesi ve Niğde İl Halk Sağlık Müdürlüğü göreve davet edilmiş, ancak tatmin edici hiçbir açıklama ya da araştırma yapılmamıştı.

 

 

Bu gün yaşanan “Mavi Su” olayının Bahadır İş Merkezindeki yerleşim yerleri ve iş merkezinin altındaki Çocuk giyimi satan mağazanın çeşmesinden ve Öz Belde mevkiindeki bazı ev çeşmelerinden de  aktığı  öğrenildi.

 

 

Şimdi Niğde halkı; insan sağlığının temel ihtiyacı olan içme suyunu gönül rahatlığı ile kullanabilmek için, başta belediye olmak üzere yetkililerden açıklama ve acilen tedbir alınmasını istiyor.


2010 Yılı Mavi Su Haberi için TIKLAYIN

http://www.nigdehaber51.com/haber/musluklardan-mavi-su-akiyor...-gulermisin,-aglarmisin...-563.htm

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2009/11/03/musluktan_mavi_su_akti

http://www.haberturk.com/yasam/haber/532264-nigdede-cesmeden-mavi-su-akiyor




Editör: TE Bilişim