Niğde Üniversitesi  Hemşirelikte Kanıta Dayalı Karar Verme: Eğitim, Uygulama ve Yönetim Konulu Konferans Düzenlendi.


Niğde Üniversitesi  Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu’nun hazırladığı “Hemşirelikte Kanıta Dayalı Karar Verme: Eğitim, Uygulama ve Yönetim” konulu konferans Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülseren Kocaman’ın konuşmacı olduğu konferansa Niğde Üniversitesi  Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Şener, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Ethem Akyol, müdürler, akademik ve idari personel ile üniversite Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu, Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, Aksaray Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ve Nevşehir Üniversitesi Semra Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu’ndan çok sayıda öğrenci ve akademik personel katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer yaptı. Beşer, konuşmasına “ Dünya Hemşireler Haftası etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan konferansa hoş geldiniz. Sözlerime hepinizin hemşirelik haftasını ve geçen hafta kutlanan ebelik haftasını kutlayarak başlamak istiyorum.  Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu olarak gelişmek ve ilerlemek için birlikte çalışmanın, güç oluşturmanın kısacası ekip çalışmasının önemine inanan bizler siz değerli hocalarımızı, meslektaşlarımızı ve öğrencilerimizi misafir etmekten çok mutluyuz ” diyerek başladı.

Gördeles son olarak  “ Bu etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’e ve Rektör Yardımcılarımıza teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer’in ardından Nevşehir Üniversitesi Semra Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş söz aldı. Karataş, hemşirelik mesleğini seçmesindeki etkenleri anlatarak hemşirelik mesleği hakkında detaylı bilgiler verdi.

Program Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülseren Kocaman’ın konuşmalarıyla devam etti. Hemşirelikte yasal mesleki düzenlemeler Türkiye’de hemşirelerin görev, yetki ve sorumlulukları hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan Kocaman, “Her ortamda bireyin, ailenin ve toplumun hemşirelik girişimleri ile karşılanabilecek sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını belirler ve hemşirelik tanılama süreci kapsamında belirlenen ihtiyaçlar çerçevesinde hemşirelik bakımını kanıta dayalı olarak planlar, uygular, değerlendirir ve denetler” dedi.

Kanıta dayalı hemşirelik süreci,  kanıta dayalı klinik uygulama rehberleri: geliştirilmesi ve kullanımı, kanıt hiyerarşisi, rehber hazırlama ölçütleri, Türkçe klinik hemşirelik ve kanıta dayalı hemşirelik uygulama stratejileri konulu başlıklar hakkında da geniş bilgiler verdi.

Soru cevap bölümünün ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülseren Kocaman’a Niğde Üniversitesi  Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Şener tarafından plaket takdim edildi.

Nevşehir Üniversitesi Semra Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş’a ise plaketini Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak verdi.


 

Editör: TE Bilişim