Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve T.C. Sağlık Bakanlığı Niğde İl Sağlık Müdürlüğü arasındaki işbirliği kapsamında, COVİD-19 hastalığı ile mücadeleye katkı sağlamak için Niğde Tıp Fakültesinden , T.C. Sağlık Bakanlığı Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesine öğretim üyesi ve tıbbi teçhizat desteği verildi.


COVID-19 hastalığı ile mücadelede işbirliği kapsamında, T.C. Sağlık Bakanlığı Niğde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz Tıp Fakültesinden talep edilen ve SARS-CoV-2 virüsünün, PCR laboratuvarında tanımlanmasında görev alması planlanan yetişmiş ve yetkin insan gücü desteği için, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalından bir öğretim üyemiz T.C. Sağlık Bakanlığı Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevlendirildi.


Buna ek olarak COVID-19 hastalığı etkeni olan SARS-CoV-2 virüsünün klinik örneklerden gösterilmesi faaliyetini yürüten ve tanı laboratuvarlarında kullanılması gereken “Biyogüvenlik Düzey 2 (BSL-2)” seviyesindeki bir güvenlik kabini olan “Sınıf II Mikrobiyolojik Güvenlik Kabini” de bu işbirliği kapsamında Tıp Fakültesinden T.C. Sağlık Bakanlığı Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hizmetine sunuldu.


Sınıf II Mikrobiyolojik Güvenlik Kabinleri, laboratuvarlarda HEPA filtreler ile sterilize edilmiş hava akımını sağlayan, mikrobiyolojik analizleri gerçekleştiren personeli, klinik örnekleri,  test malzemelerini ve çevreyi inceleyerek mikroorganizmalardan kaynaklanabilecek bulaşmayı engellemektedir. Bu sayede biyogüvenliliği sağlayan Sınıf II Mikrobiyolojik Güvenlik Kabinleri, enfeksiyon etkeninin kişilere ve çevreye yayılmasını da önlüyor.  

Editör: TE Bilişim