Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın talimatlarıyla başlatılan çalışmalar kapsamında cadde cadde konteynır yerleri tespit edildi. Tespit edilen yerleri inceleyen belediye başkanı Faruk Akdoğan temizlik işleri personelinden bilgi aldı.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, eski sistemde cadde ve sokaklarda yer üstünde bulunan çöp konteynırlarının trafiği engelleyici etkisi ile birlikte çevre ve görüntü kirliliğine de yol açtığını belirterek, "Yeraltı evsel çöp konteynırları ile çöplerin başıboş kedi ve köpekler tarafından dağıtılması önlenecek. Bu sistem koku ve haşere üremesinin önüne geçerek çevre ve halk sağlığı açısından daha hijyenik olacak. Hacim olarak büyük olduğu için daha fazla çöp alacak. Yeni sistem hem daha dayanıklı hem daha ekonomik olacak" dedi.

Göreve geldiği günden beri Niğde için önemli hizmetlere imza atan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ilklere imza atmaya devam ediyor. Çalışmanın önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Akdoğan; "Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak temizlik işleri birimimizin bir çalışması başlatmak üzere sahada bir yer tespit çalışmasını  düzenliyoruz. 100 adet konteynır çalışması yapılmaktadır. Vatandaşın ve esnafın , ticaretin yoğun olduğu ve yine trafiğin yoğun olduğu yerlerde çöp konteynırlarını yer altına almayla ilgili yer tespit çalışmasını başlattık. İnşallah yer tespit çalışmalarını tamamladıktan sonra bu işin ihalesine çıkarak  100 tane şehir merkezindeki çöp konteynırlarının 100 adedini ilk etapta yer altına alarak hem göz kirliliğini hem de çevre kirliliğini kısmen ortadan kaldırmış olacağız. Daha güzel caddelerimiz ve daha güzel şehrimiz olacak. Yakında bu çalışmayı başlatacağız inşallah daha sonra ki süreçlerde de Niğde de ki çöp konteynırlarının tamamını yer altına alırız diye ümit ediyorum. 2015 yılında planladığımız 100 adet, 2016 da planladığımız 100 adet, 2017 de yine 100 adet şeklinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ana caddelerimizde ki çöp konteynırlarını bu sene yer altına almayı planladık bunun çalışmasını gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim