Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel Niğde'deki 375  doktorlara antibiyotik kullanımıyla ilgili mektup gönderdi.

 Dr. Yücel, Türkiye’nin 42 ülke arasında en yüksek antibiyotik tüketimine sahip ülke olduğunu belirterek: “İlimiz antibiyotik içeren reçete yüzdesi parametresinde Türkiye ortalamasının ve İç Anadolu Bölgesi ortalamasına yakın seviyededir. Akılcı ilaç kullanımı ile ilgili Niğde’de görev yapan 375 hekime mektup gönderilmiştir. Hekimlerimizin göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür ediyor, bundan sonrada aynı duyarlılıkta özen göstereceklerini temenni ediyorum.”” dedi.

CZANELER REÇETESİZ ANTİBİYOTİK SATMIYOR

Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, Akılcı ilaç kullanımı projesi kapsamında vatandaşlara reçetesiz antibiyotik vermediklerini söyledi.

Eczacı Odası Başkanı Öztürk, vatandaşlardan Niğde’de bulunan eczanelerden reçetesiz antibiyotik istememeleri konusunda uyardı.

Başkan Öztürk yaptığı açıklamada, “Akılcı ilaç kullanım konusundan Eczacılarımız son derece hassas davranıyor. Halkımızın yararına olan bu durumu ciddi bir şekilde devam ettirtiyorlar. Özellikle Sağlık Müdürümüzün bu konuda hassasiyeti ve desteği bize güç veriyor. Sağlık Müdürümüz Akılcı ilaç kullanımı ile ilgili doktorlarımıza mektup göndermişti, bizde buna çok dikkat ediyoruz. Eczacılarımız reçetesiz kesinlikle antibiyotik vermiyorlar ve sıfır toleransla çalışıyoruz. Özellikle vatandaşlarımızdan da Eczacılarımıza desteğini bekliyoruz. Özellikle vatandaşlarımızın nöbetçi olan eczanelerimize bu konuda baskıcı olarak davranmaktadır ama eczacımız vatandaşımızın sağlığı için reçetesiz antibiyotik vermemektedir.” ifadelerini kullandı.



Editör: TE Bilişim