Vali Âlim BARUT beraberinde İl Genel Meclis Başkanı Erdal KOÇYİĞİT, İl Genel Meclis Üyeleri, Genel Sekreter Ali NEBOL ve Çiftlik Kaymakamı Mehmet PARLAK ilimiz Çiftlik İlçesi Narköy sınırları içerisinde inşa edilen Narlıgöl Termal Oteli’nin açılışını gerçekleştirdiler. Açılışa protokol mensuplarının yanısıra çok sayıda civar köy muhtarı ve vatandaşlar katıldı.
Otel yöneticileri açılış öncesinde davetlilere bilgi vererek oteli tanıttılar. Otelde; minibar, sauna, hamam, fitnes, spor salonu ve bunun gibi bir çok imkanın daha misafirlere sunulacağına değinen otel yetkilileri, Narlıgöl Termal Oteli’deki suyun özellikleri hakkında da şunları ifade ettiler;
“Toplam 2402,68 mg/Lt mineralizasyonu olan karbondioksitli miks formda termomineralli sudur. Banyo uygulamaları şeklinde inflamatuvar romatizmal hastalıkların kronik dönemlerinde; kronik bel ağrısı, eklem hastalıklarının, yumuşak doku hastalıklarının tamamlayıcı tedavi unsuru olarak ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında mobilizasyon çalışmalarında, kronik dönemde seçilmiş nörolojik rahatsızlıklarda rehabilitasyon amacıyla, stres bozukluklarında ve spor yaralanmalarında destekleyici/tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir. Suyun arsenik miktarındaki yükseklik nedeniyle içme suyu olarak kullanılması uygun değildir.”
Otel yetkililerinin ardından kurdelayı keserek oteli hizmete açan Vali Âlim BARUT da bir konuşma yaptı. Konuşması kapsamında Niğde’de bulunan termal kaynaklara dikkat çeken BARUT, termal turizmde modernleşmeyi işaret etti. Vali BARUT otel açılışında yaptığı konuşmasında şunları söyledi;
         “Göreve geldiğimde; Sıcak suyumuz var… Şifalı suyumuz var… Hadi yerli yabancı turistler tesislerimize gelsin demekle iş bitmez günümüzde. Turisti buraya çekecek aktiviteler bulmanız gerekli, modern tesisler kurmanız gerekli demiştim. Geçen süre içerisinde yapılan çalışmaların bu yönde olması ve böylesine modern bir tesisin ilimize kazandırılması önemlidir. Girişimcilerimize ilimize böyle bir yatırımı getirdikleri için kutluyorum.
         Yer altında duran şifalı suyun hiç kimseye faydası olmaz. Bu tesis insanımızı şifalı suyla buluşturduğu için son derece önemlidir. İnsan ile su arasında hayati önem olduğu aşikardır. Bunu izah etmeye gerek yoktur.
         Şifalı suyun yanısıra birçok aktivitenin buranın misafirlerine sunulacak olması da bu otelin tercih edilmesinde bir başka unsur olarak göze çarpmaktadır. Bu işletmenin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum”
         Ayrıca bölgede ilk tesis olması, ilkleri kurmanın cesaret gerektirdiğine dikkat çeken Vali BARUT, müteşebbüsleri cesaretinden dolayı kutlayarak sözlerini şöyle sürdürdü;
“İlimizde termal kaynaklar açısından zengin durumda. Çiftehan’da da benzer bir otel inşası devam ediyor. İlimiz yakın gelecekte termal tesisleriyle adından sıkça söz ettirir hale gelmesi bizim arzumuzdur. Bu yöndeki girişimlere elimizden gelen katkıyı verdik bundan sonra da vermeye hazırız.”


Editör: TE Bilişim